Business Intelligence Specialist

Stockholm
2019-04-30

Business Intelligence Specialist med förståelse för ekonomi till Atea 

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Vi söker dig som har några års erfarenhet som BI specialist och som drivs av att aktivt hitta modeller och beslutsstöd för att driva lönsamhet och utveckling framåt. Som BI Specialist ingår du i ett centralt controllersteam om 6 personer inom Atea Sverige och rapporterar till Ateas Ekonomichef.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Arbeta med utveckling och förvaltning av våra systemlösningar inom BI och Business Control  
  • Ansvara för hantering av datastruktur och kvalitetssäkring av data. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med uppsättning av regler och processer för framtagning och användning av affärsdata på Atea. 
  • Arbeta med utveckling av systemlösningar för verksamhetsstyrning och uppföljning med syftet att öka affärsnytta för Atea och vara en viktig länk mellan verksamheten och IT.  
  • Arbeta med systemstöd för olika processer inom Business Control.  
  • Delta i utveckling av ekonomiska modeller för målsättning, uppföljning och styrning av verksamheten 

Din profil 

Vi söker dig som har en akademisk examen och några års erfarenhet av liknande arbetsuppifter. För att lyckas i den här rollen behöver du ha kunskaper inom data-/informationshantering, Business Intelligence och visualisering av data utifrån affärsbehov. Du har förståelse för processer inom Business Control och ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vidare har du mycket goda IT-kunskaper samt har erfarenhet av något BI-verktyg. Som   person är du analytisk, resultatfokuserad och har god affärsförståelse. Du har ett genuint driv att utveckla såväl verksamheten som dig själv i din roll. Vi ser också att du är kommunikativ och pedagogisk samt har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt. Vidare har du en förmåga att skapa struktur och ramar samt se lösningar kopplat till problemställningar. 

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i informationsteknologi som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  

Ansök och bli en av oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lou Sjöholm Mineur, via lou.sjoholm-mineur@atea.se alternativt 073 862 27 83. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Stockholm
2019-04-30
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer