Specialistsäljare – Datacenter & Kommunikation

Specialistsäljare – Datacenter & Kommunikation

Stockholm
Sista ansökan 2019-02-28

Just nu söker vi på Atea i Stockholm dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på Datacenter & Kommunikation. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
Din roll i laget  
I rollen som Specialistsäljare tillhör du vårt team som jobbar uteslutande med den publika sektorn inom Region Stockholm. Du kommer jobba med utpekade kunder och/eller segment inom Datacenter & Kommunikation. Vår leverans kan bestå av hård- och mjukvara, service, implementation och konsulttjänster men likaväl kan leveransen ske som en tjänst som har producerats i något av våra Datacenter spridda över landet. Vår portfölj omfattar servrar, lagringslösningar, kommunikations- och säkerhetslösningar samt stöttande konsulttjänster. Du kommer arbeta proaktivt för att alltid säkerställa den bästa lösningen för kunden över tiden och det sker i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, våra Lösningsarkitekter och konsulter. Du kommer ansvara för ett antal befintliga kunder men det ingår också i uppdraget att bearbeta presumtivt nya kunder inom den publika sektorn. Du kommer arbeta med anbud, upphandlingar och avtal. Du kommer arbeta med prissättning, förhandling och bära en individuell budget.  
 
Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya intressanta utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, våra leverantörer och dina kunder.    
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Specialistsäljare är:   
  • Att ha en nära dialog med dina kunder och våra leverantörer för att kunna vara proaktiv i tanke och aktivitet 
  • Att utmana kunden och våra leverantörer att leverera rätt lösning för kundens behov 
  • Att kalkylera, sätta priser, offerera och avtala
Vårt erbjudande till dig   
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.    
 
Som person känner du troligtvis igen dig i följande:  
Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa, utveckla och bibehålla relationer och är som person förtroendeingivande.   
 
För att lyckas i tjänsten som Specialistsäljare ska du besitta egenskaper som:  
  • Målmedvetenhet och uthållighet 
  • Struktur och framförhållning  
  • Noggrannhet och ett strategiskt perspektiv 
Du har jobbat inom branschen (IT/ Telecom) under längre tid och byggt upp en erfarenhet kring den komplexitet det innebär att göra affärer med ett stort teknikinnehåll. Du har ett intresse och förståelse för teknik och en vilja att hela tiden utveckla din kompetens baserat på den portfölj vi förvaltar och utvecklar. Du har förmågan att driva en process framåt och du kan leda virtuella team för att klara en uppgift inom utsatt tid. Du har lätt att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska. Du är van att göra presentationer och har förmågan att på ett enkelt sätt förklara erbjudandet och inte alltid ur ett rent tekniskt perspektiv. 
På Atea arbetar vi inte med provision och det gäller oavsett vilken roll du har i företaget. Vi arbetar endast med fast lön. 
 
Vill du bli en del av teamet?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hans Peter Fransson, Försäljningschef, via hans-peter.fransson@atea.se eller på 072-5057847. Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är den 28 februari 2019.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
­ 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer