Seniorkonsult inom kommunikation eller Cloud

Seniorkonsult inom kommunikation eller Cloud

Skellefteå
Sista ansökan 2019-01-27

Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på Atea Skellefteå dig som vill jobba som seniorkonsult med fokus på nätverk/kommunikation eller Cloud. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur.  
  
Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 
 
Dina arbetsuppgifter 
Du ingår i en grupp med erfarna experter där fokus och spetskompetens är tjänster, produkter och lösningar inom nätverk/kommunikation eller Cloud. Du skall vara senior rådgivare för kundens beslutsfattare och föreslå rätt tekniska lösningar för kundens verksamhet. Vara specialist inom teknikområdet nätverk/kommunikation eller Cloud samt ha god kunskap om övriga komponenter i en IT-infrastruktur. Som seniorkonsult förväntas du dessutom vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö. Dina huvudsakliga uppgifter är att ha en aktiv dialog med kundens ledning samt föreslå, testa och installera rätt tekniska lösningar för kundens verksamhet.
 
Det innebär bland annat att du:
  • Är teknisk kundansvarig mot stora kunder. 
  • Fungerar som rådgivare och deltar i offertarbete utifrån ett helhetsperspektiv av kundens IT-infrastruktur. 
  • Agerar säljstöd vid stora lösningsaffärer. 
  • Medverkar aktivt i kundens vägval avseende IT lösningar, ofta i samråd med säljare, IT-arkitekter och övriga medarbetare inom Atea. 
I arbetet kan det ingå att agera strateg/visionär i sälj och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier och event. Seniorkonsulten leder möten med kund (t.ex. drift och strategimöten) och kan i vissa projekt agera teknisk projektledare. Du utbildar och handleder internt och externt inom eget kompetensområde. 
Allt arbete skall präglas av Atea värderingar och kultur vilket betyder att begreppen engagemang, personligt ansvar och laganda skall vara framträdande egenskaper i arbetets utförande. Merparten av arbetet utförs på plats hos våra kunder. 
 
Vi söker dig som 
Har gedigna kunskaper inom kommunikation/nätverk eller Cloud samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande. 
Arbetet kräver att du kan ta eget ansvar för förstudier, projekteringar och lösningar i komplicerade/stora projekt. För att lyckas som seniorkonsult krävs det att du har ett eget driv, där du äger din egna kunduppdrag samt ansvara för kvalitén i det utförda arbetet. 
Du är självgående och du tar egna initiativ för din egen kompetensutveckling samt säkerställer att du håller en god teknisk kvalité i ditt eget och andras arbete. Du har en förståelse och kan tillämpa affärsmässiga principer. 
 
Vidare ser vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. 
 
För oss på Atea är det viktigt att du som person sätter laget före jaget, brinner för det du gör och tar personligt ansvar.  
 
Sök tjänsten på denna sida. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Ellen Berg på ellen@ghostcompetence.se 
Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 800 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24,6 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen.
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer