IT-arkitekt/Lösningsarkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt

Skellefteå
Sista ansökan 2019-01-27

Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Har du förmågan att blicka framåt och visualisera framtida lösningar på ett inspirerande sätt gentemot kund? Just nu söker vi på Atea i Skellefteå dig som vill jobba som IT-arkitekt/Lösningsarkitekt. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur. 
Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 
 
Dina arbetsuppgifter 
I rollen som IT-arkitekt/Lösningsarkitekt kommer du att; 
  • Agera rådgivare till dina kunder gällande utveckling av deras IT-stöd med utgångspunkt i verksamhetens behov, utmaningar och möjligheter och på så vis göra Atea till en värdeskapande partner. 
  • Utreda, analysera och rekommendera IT-stöd och processer samt ta fram strategiska planer och skapa förutsättningar för att omsätta dessa till konkreta genomföranden. 
  • Delta i internt kundteamsarbete och lokalt ledningsarbete.  
  • Agera mentor åt andra konsulter samt inspirera såväl internt som externt för att åstadkomma önskade förändringar. 
 
Vi söker dig som 
Är strukturerad, noggrann och har en god planeringsförmåga samt är mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandard. Du tänker strategiskt och har lätt för att se på saker i ett brett och långsiktigt perspektiv.  
 
Du är trygg i dig själv vågar ifrågasätta och ta dialog med allt från tekniker till ledningsgrupp. Du är kommunikativ och lyhörd samt tycker om och är duktig på att inspirera och motivera andra. Du har en förmåga att anpassa ditt ledarskap efter olika typer av människor och situationer för att skapa de förutsättningar som krävs för att nå gemensamma mål.  
 
Vidare söker vi dig som har minst 10 års erfarenhet från IT-branschen och erfarenhet av roller kopplade till IT-leveranser. Du har erfarenhet av ledande roller med stort ansvar som ex. projektledare, processledare eller IT-ansvarig.  
 
Vi ser det som meriterande om du har branschkompetens inom en eller flera branscher och erfarenhet från såväl offentlig som privat sektor. Samt att du är van vid analys och målbildsarbete. 
 
Det är även meriterande om du har utbildning inom följande: 
  • DF Kompetens Certifierad IT-arkitekt Master eller motsvarande 
  • CITA-P – Internationellt certifierad IT-arkitekt 
  • Arkitekturmodeller, t ex TOGAF, COBI 
  • ITIL 
  • PM3 
  • Projektmodeller, typ PRINCE2, PPS etc 
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 
 
För oss på Atea är det viktigt att du som person sätter laget före jaget, brinner för det du gör och tar personligt ansvar.  
 
Sök tjänsten på denna sida.  Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Ellen Berg på ellen@ghostcompetence.se
Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 800 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24,6 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen.
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer