IT-säkerhetskonsult

IT-säkerhetskonsult

Kalmar, Karlskrona
Sista ansökan 2019-03-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Atea Kalmar/Karlskrona fortsätter att växa och just nu söker vi dig som vill jobba som it-säkerhetskonsult. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, it-arkitekt på Atea.  
 
Din roll i laget  
I rollen som it-säkerhetskonsult kommer du att delta i diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar och arbetssätt på bästa sätt kan säkras och effektiviseras. Därmed kommer du att hjälpa våra kunder med olika säkerhetslösningar och tjänster för att tillse att de skyddar sin information och system på en lämplig nivå. Det kan inledas med en förstudie och presenteras i form av ett lösningsförslag med tillhörande handlingsplan.  
 
Du blir en del av Ateas it-säkerhetsteam i sydost som arbetar med vårt säkerhetserbjudande. Exempel på uppdrag kan vara att utvärdera befintliga säkerhetslösningar och föreslå förbättringar samt förbereda kunder inför en övergång till molntjänster. Du kommer även att delta i kundansvarigas kundteamsarbete med fokus att utveckla lösningsområdet hos kunden samt agerar säljstöd vid stora lösningsaffärer. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som it-säkerhetskonsult är:  
• Hjälpa våra kunder med olika säkerhetslösningar.  
• Skapa förstudier, lösningsförslag och handlingsplan.  
• Utveckla lösningsområdet och stötta vid stora lösningsaffärer.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är en organisation som växer och satsar på it-säkerhet. Du kommer att möta många typer av utmaningar och det finns utrymme att skapa innovativa och unika it-säkerhetslösningar.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
 Du vill utveckla innovativa it-säkerhetslösningar och bidra till att göra Sverige säkert. Säkerhetsutmaningar är det du brinner för och det kliar i fingrarna att lösa det som andra säger inte går. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Med god kommunikativförmåga kan du formulera problemställningar för olika målgrupper samt utbilda andra inom ditt kunskapsområde. Du skapar enkelt kontakter och underhåller relationer väl. I yrkesmässiga sammanhang upplevs du som socialt aktiv och utåtriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i tjänsten som it-säkerhetskonsult bör du ha följande kompetens:  
• Arbetat minst 5 år med it-säkerhet.  
• God kunskap inom, ett eller flera områden, molnsäkerhet, nätverkssäkerhet och klient-/serversäkerhet.  
• Förmåga att sätta dig in i kundernas verksamheter och identifiera deras behov och krav.  
• Leda och delta i it-säkerhetsuppdrag.  
• Behärska svenska och engelska  
• B-körkort  
 
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Lindell, Platschef, via mattias.lindell@atea.se alternativt telefonnummer 0480 - 36 22 46 eller teamleader för it-säkerhet, Carl-Johan Ekelund via 0480 - 36 22 42. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.  
 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer