Systemadministratör inom Linux/UNIX

Systemadministratör inom Linux/UNIX

Linköping, Norrköping
Sista ansökan 2019-01-13

Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Atea Östergötland fortsätter att växa och just nu söker vi dig som vill jobba som systemadministratör med fokus på Linus/UNIX. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea  
 
Din roll i laget  
I rollen som systemadministratör kommer du hos en av våra stora kunder att arbeta med datorsystemens hela produktlivscykel. Det innefattar allt från kravanalys, utprovning och utveckling av framtidens generation datorsystem till installation, underhåll/felsökning, konfigurering. Du kommer även att arbeta med uppgraderingar av befintliga miljöer, komponenter och systemnära mjukvara. Du kommer vara delaktig i en verksamhet som utvecklar, levererar och underhåller stabila och avancerade datormiljöer anpassade för simulering av säkerhetskritiska system för att möta användarnas höga krav på tillförlitlighet och prestanda.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som systemadministratör inom Linux/UNIX är:  
• Arbeta med datorsystemens hela produktlivscykel.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
Du är ansvarsfull, strukturerar ditt arbete självständig och driver processer vidare. Genom att vara lyhörd, kommunikativ och lösa konflikter konstruktivt samarbetar du väl med andra. Med god ambition sätter du höga mål och arbetar hårt för att uppnå dem. Du känner motivation i arbetat och söker aktivt nya utmaningar för att kunna fortsätta utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i tjänsten som systemadministratör inom Linux/UNIX bör du ha följande kompetens:  
• Arbetat med administration av Linux- och UNIX-system (RHEL och Solaris).  
• Kunskap infrastrukturtjänster som Kerberos, LDAP och DNS.  
• IT-säkerhet (brandväggar, kryptering etc.).  
• Nätverk (routing, switchar). 
 
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Carlborg, Rekryterare, via hanna.carlborg@atea.se.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.  
 
 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer