Master/Magisterarbete ”It säkerhetsarkitektur i praktik”

Master/Magisterarbete ”It säkerhetsarkitektur i praktik”

Stockholm
Sista ansökan 2019-01-13

Bli en del av Sveriges ledande it-företag  
Vi är marknadsledande inom it-infrastruktur och systemintegration för privat och offentlig sektor. Våra konsulter hjälper företag och organisationer över hela landet att öka nyttan med it. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
Din roll i laget  
I samband med digitaliseringen och ny teknik satsar vi på Atea på att hjälpa våra kunder med att bygga smarta säkra digitala lösningar för framtidens arbetsplats. Nu har du möjligheten att skriva ditt examensarbete inom affärsområdet Säkerhet med oss. Tillsammans hittar vi ett område och frågeställningar inom säkerhet.  
 
Ditt uppdrag 
En offentlig aktör har en del regelverk att ta ställning till. För en mindre aktör är det en speciell utmaning att hitta rätt balans i sin säkerhetsarkitektur mellan skyddsbehov, möjlighet och genomförbarhet.  
 
Magisterarbete ska undersöka olika referensarkitekturer och föreslår hur vidare en eller flera kan tillämpas med hänsyn till tidigare nämnd mål.  
 
Arbete ska också, i möjlig mån, föreslår konkreta instansieringar av en referensarkitektur för ett antal typ scenarier (likhet mönster inom mjukvaruutveckling (patterns).  
 
Din profil  
  • Du studerar sista året inom Cyber- eller IT-säkerhet 
  • Du är intresserad av IT arkitektur, säkerhet och systemutveckling  
Arbetet kan skrivas enskilt eller i par och omfattar 30 högskolepoäng. Vi ser gärna att du sätter din egen prägel på arbetet och vinklar det utifrån dina intressen.  
 
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Dr. Albin Zuccato, Nationell affärsområdeschef säkerhet, via albin.zuccato@atea.se Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.   
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.  
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer