Software Asset Management Konsult

Stockholm
2019-04-30
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Software Cloud i Kista dig som vill jobba som SAM konsult med fokus på att proaktivt hjälpa våra kunder med att optimera mjukvarutillgångar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur. 
 
”Det som är så trevligt med att arbeta på Atea är att vi har många olika typer av kunder som vi får chansen att träffa, allt ifrån offentliga, stora, små och lokala. Dessutom samarbetar vi tillsammans inom Atea för kundens bästa vilket gör att det är lätt och trevligt att arbeta med kollegor från alla olika delar inom Atea” – Daniel Norlén, SAM-konsult på Atea 
 
Din roll i laget 
Att arbeta som SAM-konsult på Atea innebär att du proaktivt hjälper både nya som befintliga kunder att på bästa sätt att få kontroll över sina mjukvarutillgångar, implementera processer och rutiner samt optimera investeringar i mjukvara och molntjänster. Du utgår från Ateas kontor och kommer även att arbeta på plats hos våra kunder stora som små inom både offentlig och privat verksamhet. Du kommer att agera rådgivare och vara involverad i hela livscykelhanteringen såsom uppstart, implementation, analys, löpande förvaltning men framförallt utveckling.  
Som SAM-konsult på Atea arbetar du dagligen med kunder, kundansvariga säljare, specialistsäljare och mjukvarutillverkare.  
 
Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Software Asset management konsult är:  
 • Hjälpa kunder att optimera sina mjukvarutillgångar 
 • Implementera effektiva SAM processer och rutiner  
 • Rådgivning gällande licenser och avtal  
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 
Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i tjänsten som SAM Konsult bör du ha följande kompetens: 
 • Erfarenhet inom Software Asset Management  
 • Förmåga att sätta dig in i kundernas verksamhet  
 • Vara nyfiken och driven  
 • Lätt att samarbeta med personer i flera olika roller hos kund och med kollegorna inom Atea  
 • Ha en förståelse för kundens digitala resa till molnet  
 • Förmåga att arbeta självständigt  
 • Förmåga att presentera och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt  
 • Behärska svenska och engelska i både tal och skrift  
Vill du bli en del av landslaget? 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Stafström, Chef Software Asset Management, via camilla.stafstrom@atea.se alternativt telefonnummer 072 561 80 23. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 
Stockholm
2019-04-30
Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer