Laddar meny
Atea söker ytterligare 10 lösningsarkitekter

Atea söker ytterligare 10 lösningsarkitekter

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
Sista ansökan 2018-10-21

Inom klient, datacenter, cloud, kommunikation, säkerhet och samverkan
Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Ateas Region Mitt fortsätter att växa och just nu söker vi dig som vill jobba som lösningsarkitekt inom klient, datacenter, cloud, kommunikation, säkerhet eller samverkan. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, it-arkitekt på Atea  
 
Din roll i laget  
I rollen som lösningsarkitekt på Atea ansvarar du för att designa it-lösningar inom aktuellt lösningsområde åt våra kunder. Du kommer att vara specialist inom ditt lösningsområde men även ha god kunskap om Ateas övriga erbjudandeområden för att förstå kopplingarna och integrationen mellan de olika delarna i it-infrastrukturen. Som lösningsarkitekt kommer du att vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras.
 
Du ska vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö. Du kommer att arbeta nära våra it-arkitekter, säljare och kundens olika ledningar. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som lösningsarkitekt är:  
• Designa it-lösningar inom ditt lösningsområde.  
• Hjälpa våra kunder att förbättra sina it-lösningar.  
• Vara specialist inom ditt område och vara uppdaterad på framtida teknologier.
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
Du har flera års erfarenhet som specialist inom it-branschen och en djup kunskap inom it-infrastruktur i ditt lösningsområde. Du har en förmåga att utmana kunderna i frågeställningar rörande verksamheten och it. Att leverera resultat och uppfylla kundförvätningar driver dig. Med god förmåga skapar och underhåller du relationer. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och ser den långsiktiga betydelsen.  
 
För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du ha följande kompetens:  
• Ha en förmåga att sätta dig in i kundernas verksamheter och identifiera deras behov och krav.  
• Vara kreativ och kunna se många lösningar på ett problemområde och göra det komplicerade enkelt.  
• Ha en förmåga att utmana kunderna i frågeställningar rörande verksamhet och it.  
• Det är meriterande med certifieringar inom lösningsområdet och att ha arbetat som konsult.  
 
Vill du bli en del av landslaget?  
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Carlborg, Rekryterare, via hanna.carlborg@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.  
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer