Laddar meny
Seniorkonsult Kommunikation & Säkerhet

Seniorkonsult Kommunikation & Säkerhet

Kiruna, Gällivare, Luleå eller Piteå
Sista ansökan 2018-05-04

Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur  
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  
 
Atea i Norrbotten 
Atea Norrbotten består av en härlig mix av olika typer av individer med olika kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi verkligen brinner för det vi gör, älskar att få ta ansvar och arbeta tillsammans som ett lag. Vi söker nu fler lagkompisar som kan komplettera oss i vår framtida utveckling. 
 
Din roll i laget 
Du ingår i en grupp med erfarna experter där fokus och spetskompetens är tjänster, produkter och lösningar inom nätverk, kommunikation och säkerhet. Du skall vara senior rådgivare för kundens beslutsfattare och föreslå rätt tekniska lösningar för kundens verksamhet. Vara specialist inom teknikområdet kommunikation och säkerhet samt ha god kunskap om övriga komponenter i en IT-infrastruktur. Som seniorkonsult förväntas du dessutom vara väl insatt i framtida teknologier och ha en förmåga att avgöra huruvida dessa passar in i kundens nuvarande och kommande miljö. Dina huvudsakliga uppgifter är att ha en aktiv dialog med kundens ledning samt föreslå, testa och installera rätt tekniska lösningar för kundens verksamhet. Det innebär bland annat att du; 
 • Är teknisk kundansvarig mot stora kunder. 
 • Fungerar som rådgivare och deltar i offertarbete utifrån ett helhetsperspektiv av kundens IT-infrastruktur. 
 • Agerar säljstöd vid stora lösningsaffärer. 
 • Medverkar aktivt i kundens vägval avseende IT lösningar, ofta i samråd med säljare, IT-arkitekter och övriga medarbetare inom Atea. 
I arbetet ingår att agera strateg/visionär i sälj och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier och event. Utbildar och handleder internt och externt inom eget kompetensområde. Seniorkonsulten leder möten med kund (t.ex. drift och strategimöten) och kan i vissa projekt agera teknisk projektledare. 
 
För att lyckas som Seniorkonsult Kommunikation & Säkerhet behöver du:  
 • Tidigare erfarenhet från arbete inom både teknik och aktivt verkat för egen beläggning samt ha gedigen erfarenhet av liknande uppgifter. 
 • Gedigna kunskaper inom nätverk är en förutsättning, certifieringar inom HP, Cisco, Checkpoint, Fortinet, Citrix eller liknande är meriterande. 
 • Ansvar för förstudier, projekteringar och lösningar i komplicerade/stora projekt. 
 • Ansvar för design, test, dokumentation, installation, övervakning och felsökning i avancerade delar inom projekt. 
 • Driva och äga kunduppdrag samt ansvara för kvalité i det utförda arbetet 
 • Du har högskoleutbildning eller motsvarande.  
Meriterande egenskaper inkluderar: 
 • Ansvar för egen kompetensutveckling via självstudier eller önskemål om utbildning. 
 • Ansvar för god teknisk kvalité i eget och andras arbete. 
 • Ansvar för att aktivt medverka till egen och andra konsulters beläggning 
 • God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. 
 • Som person är du drivande, affärsmässig och ansvarstagande. 
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget? 
Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
 
Ansök och bli en av oss 
Skicka in din ansökan redan idag via ansök nu knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 20 April. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Michael Lilja, michael.lilja@atea.se eller telefon: 0980-845 92  
 
Välkommen till Atea!  
 
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 31,2 miljarder norska kronor 2016 och är noterad på Oslo Börs. 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer