Laddar meny

Affärsdriven HR Business Partner

Stockholm
Sista ansökan 2017-10-31

Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur  
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.
 
HR på Atea  
Ateas HR avdelning består av en härlig mix av olika typer av individer med olika kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi verkligen brinner för det vi gör, älskar att få ta ansvar och arbeta tillsammans som ett lag. Atea växer och det gör även HR avdelningen, därför söker vi nu ytterligare en HR Business Partner som kan komplettera oss i vår framtida utveckling.  
 
Din roll i laget  
HR-avdelningens uppdrag handlar till stor del om att säkerställa det bästa laget; att våra chefer och medarbetare har rätt förutsättningar att utföra sitt jobb; att de har rätt kompetens; rätt verktyg och resurser och möjlighet till utveckling så att vi alltid ligger i framkant. I det arbetet ingår att säkerställa processer inom bland annat arbetsmiljö, introduktion, arbetsrätt, utbildning, rekrytering, talangförsörjning och employer branding. HR-teamet är ett starkt och kompetent gäng medarbetare, måna om att göra ett bra arbete som både utmanar och stöttar vår organisation.  
 
Som HR Business Partner arbetar du med stort eget ansvar tillsammans med våra regioner och/eller våra affärsområden. Du arbetar verksamhetsnära med att stötta och coacha cheferna med HR-kompetens såväl på strategisk som på operativ nivå. Du bidrar till att Ateas värderingar efterlevs och stärker Ateas position som den ledande leverantören av it-infrastruktur på den nordiska marknaden.  
 
HR-avdelningen på Atea består av HR Chef, fem HR Business Partners, tre HR specialister och två HR koordinatorer. Tjänsten är placerad i Kista och resor förekommer regelbundet i tjänsten.  
 
 
Ansvar som HR Business Partner på Atea:  
• Chefsstöd i samtliga HR processer, allt från arbetsrätt till kompetensutveckling, lönerevision och ledarskap – och rehabiliteringsärenden  
• Fackliga förhandlingar  
• Medlem i regional ledningsgrupp  
• Du följer upp efterlevnad av avtal, policys och processer  
• Vid behov hålla utbildningar, workshops och presentationer  
• Vara involverad i centrala HR-projekt samt utveckla processer och rutiner  
 
För att lyckas i rollen som HR Business Partner behöver du:  
• Arbetat med HR-frågor minst 5 år  
• Ha goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av kollektivavtal  
• PA-utbildning eller motsvarande  
• Erfarenhet av förhandling  
 
Meriterande egenskaper inkluderar  
• Erfarenhet från affärsdrivna branscher eller it-branschen  
• Erfarenhet av HR-projekt och att utveckla och driva processer  
• Certifiering inom TalentQ och/eller JTI (Decision Dynamics)  
 
 
Som person har du ett naturligt driv och en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen som HR Business Partner hos oss behöver du vara lösningsfokuserad, konsultativ och strukturerad. Du är även trygg i din kompetens och din roll.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  
 
Ansök och bli en av oss  
Skicka in din ansökan redan idag via ansök nu knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 31 oktober. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Robin Hallman, HR Business Parter, robin.hallman@atea.se eller HR Chef Lisa Öhrstedt, lisa.ohrstedt@atea.se.  
 
Välkommen till Atea!  
 
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 31,2 miljarder norska kronor 2016 och är noterad på Oslo Börs.  
 
Sök tjänsten
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer