Laddar meny

Lösningsarkitekt datacenter och cloud till Atea i Sundsvall

Sundsvall

Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur  
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med och bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  
 
Atea Sundsvall  
Vi är ett kontor som växer, såväl inom ren infrastrukturförsäljning som inom systemintegration och funktionsleveranser. Dessutom medför digitaliseringen allt fler spännande utmaningar tillsammans med våra kunder. En härlig resa! Gemensamt för våra konsulter är energin, målfokuset och viljan att kommunicera och ständigt växa och utvecklas.  
Vi arbetar med en bred flora av kunder, från stora myndigheter och organisationer till mindre privata företag. Tillsammans vill vi utveckla it i vår region, och bryta ny mark i den omvälvande digitaliseringen. Atea erbjuder en dynamisk arbetsplats med stor möjlighet till nationell samverkan. Vi söker dig som är redo för nya utmaningar och vill bidra till en fortsatt framgångsrik utveckling i Sundsvall.   
 
Din roll i laget  
Som Lösningsarkitekt datacenter/cloud arbetar du med våra strategiska partners och kunder med fokus på förflyttning av traditionella datacenterimplementationer till hybrida cloud-lösningar. Du kommer vara inblandad i viktiga diskussioner hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Vidare tar Lösningsarkitekten fram lösningar som ligger i linje med kundens strategi och helhetsbild. I arbetet ingår även att agera strateg/visionär i sälj- och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier. Du kommer arbeta med stort personligt ansvar, och utgöra en viktig del av den grupp som arbetar med våra kunders datacenter- och cloud-lösningar.  
 
För att lyckas som Lösningsarkitekt behöver du:  
Kvalifikationer  
Erfarenhet av cloud-baserade datacenterlösningar, som t.ex. Azure och/eller Amazon. Mångårig erfarenhet som it-infrastrukturkonsult eller Lösningsarkitekt inom datacenter & kommunikation med mycket god kunskap (gärna certifiering) kring lösningar baserade på våra strategiska leverantörer, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, EMC, Microsoft, VMware Symantec, IBM och/eller andra nischade leverantörer. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god vana av att arbeta i projekt samt med förstudier och utredningar för att ta fram krav och målbilder kring framtida design hos våra kunder.  
 
Personliga egenskaper  
Social, förtroendeingivande och affärsmässig med ett naturligt intresse för de möjligheter tekniken erbjuder. Som person trivs du med att arbeta med mycket kvalificerade medarbetare och kunder, samt har förmågan att se helheten. Du är engagerad, ansvarfull, självgående, kundorienterad, har ett genuint intresse för teknik och en förmåga att göra det invecklade enkelt.  
 
Meriterande inkluderar:  
Erfarenheter inom olika tillverkares publika molntjänster och hybrid/private cloud lösningar. Tidigare arbete som Lösningsarkitekt eller seniorkonsult inom området datacenter & kommunikation.  
 
Det är av stor vikt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser då vi arbetar nära kundens egen it-personal och deras användare. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  
 
Ansök och bli en av oss  
Skicka in din ansökan redan idag via ”Sök tjänsten”-knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 28 februari 2017. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Hans Gabrielsson, hans.gabrielsson@atea.se eller telefon 070-940 26 49.  
 
Välkommen till Atea!  
 
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 300 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24 miljarder svenska kronor och är noterad på Oslo Börsen. 
 
 
Sök tjänsten
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer