Laddar meny

Lösningsarkitekt Datacenter/Kommunikation till Region Syd

Malmö, Helsingborg eller Kristianstad

Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur  
Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  
 
Din roll i laget  
Som Lösningsarkitekt arbetar du med våra strategiska partners och kunder. Du ingår i vår Lösningsarkitekt grupp med erfarna experter där fokus och spetskompetens är tjänster, produkter och lösningar inom datacenter & kommunikation.  
 
Som Lösningsarkitekt kommer du att vara inblandad i dialogen med våra kunder kring hur deras IT-lösningar på bästa sätt kan förbättras och effektiviseras utifrån verksamhetsbehovet. Vidare tar Lösningsarkitekten fram lösningar som ligger i linje med kundens strategi och helhetsbild. I arbetet ingår att även att agera strateg/visionär i sälj- och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier samt vara en del av Ateas strategiska kompetensorganisation.  
 
För att lyckas i rollen behöver du:  
Mångårig erfarenhet som senior IT infrastrukturkonsult eller Lösningsarkitekt inom datacenter & kommunikation med mycket god kunskap (gärna certifiering) kring lösningar baserade på våra strategiska leverantörer, Cisco, Hewlett Packard, EMC, Microsoft, VMware, IBM och/eller andra nischade leverantörer. Du skall behärska svenska och engelska i tal och skrift. Vana av att arbeta i projekt samt arbeta med förstudier och utredningar för att ta fram krav och målbilder kring framtida design hos våra kunder.
 
Meriterande inkluderar:  
Tidigare arbete som Lösningsarkitekt eller seniorkonsult inom området datacenter & kommunikation, gärna med djupare erfarenheter inom olika tillverkares lösningar för WLAN, LAN och Säkerhetslösningar. Erfarenheter kopplade nätdesign till och inom olika molnleverantörer, såsom Microsoft Azure, Amazon eller IBM Softlayer är extra meriterande.  
Arbete med design, drivit workshopar och implementation av kommunikation och säkerhetslösningar baserade på Cisco, HPE Aruba, VMware, Checkpoint, Software Defined Networking (SDN) från Cisco, HPE och VMware.  
Det är av stor vikt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser då vi arbetar nära kundens egen IT-personal och deras användare. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.  
 
Personliga egenskaper  
Social, förtroendeingivande och affärsmässig med ett naturligt intresse för de möjligheter tekniken erbjuder. Som person trivs du med att arbeta med mycket kvalificerade medarbetare och kunder, samt har förmågan att se helheten. Du är engagerad, ansvarfull, självgående, kundorienterad, har ett genuint intresse för teknik och en förmåga att göra det invecklade enkelt.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i IT-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  
 
Ansök och bli en av oss  
Skicka in din ansökan redan idag via ansök nu knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 30:e Januari. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef stefan.hansson@atea.se  
 
Välkommen med din ansökan!  
 
 
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 300 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24 miljarder svenska kronor och är noterad på Oslo Börsen.  
 
 
Sök tjänsten
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer