Laddar meny

Key Account Manager till Atea

Göteborg

Vi är svenska landslaget i it infrastruktur  
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  
 
Din roll i laget  
Atea söker nu en Key Account Manager till Göteborg. I denna roll kommer du att anta ansvaret för  
affärsrelationen med flera av regionens mest strategiska kunder. Du kommer att leda kundteam, driva försäljning och säkerställa lönsamhet på kunderna. Du kommer att ansvara för att den övergripande strategin på kunderna ger tillväxt och lönsamhet för både kunden och Atea. Du kommer verka som en ambassadör för hela Ateas erbjudande, med syfte att bredda Ateas affär hos aktuella kunder. I rollen ingår att skapa och underhålla långsiktiga relationer med olika nyckelpersoner hos kunden och på så sätt föra ut information om värdet av hela Ateas erbjudande.  
Du är ansvarig för att leda ditt kundteam, följa upp siffror och aktiviteter samt bevaka hela Ateas relation med kunderna, dvs kundnöjdhet.  
I rollen ingår också att skapa affärer hos nya och presumtiva kunder för Atea.  
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter  
• Leda, inspirera, motivera och följa upp Ateas kundteam och säkerställa tillväxt och lönsamhet på kunderna  
• Förstå kundens affär och marknaden kunden agerar på  
• Etablera och följa upp kundplaner  
• Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner på kunden  
• Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partner  
• Föra ut information om Ateas erbjudande (bredda affären)  
• Säkerställa kundnöjdhet och att målen enligt kundplan uppnås  
 
För att lyckas som Key Account Manager behöver du:  
Vara affärsmässig, självständig, utåtriktad och ha en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Att inge förtroende är viktigt likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor.  
En annan viktig egenskap är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat.  
Du bör ha mångårig erfarenhet inom försäljning av komplexa helhetslösningar. Du har en djup förståelse för verksamhet, finanser, it-tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör också ha förmågan att inspirera både ditt kundteam och kunden.  
Förmåga att uttrycka sig professionellt och övertygande i både tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper inom svenska och engelska är ett krav. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Vi ser att du har minst 5-10 års total säljerfarenhet varav minst 3 års erfarenhet av komplex försäljning.  
 
Meriterande egenskaper inkluderar:  
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning eller motsvarande, samt gärna erfarenhet av kunder inom den privata sektorn.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling.  
Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått  
av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it infrastruktur  
och tillhörande tjänster och en eftertraktad arbetsgivare.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det  
tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it infrastruktur  
som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?  
 
Ansök och bli en av oss  
Skicka in din ansökan redan idag via ansök nu knappen! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 29 januari 2017. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Försäljningschef Martin Åberg, Martin.aberg@atea.se eller telefon +46 793 40 40 04  
 
Välkommen till Atea!  
 
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 300 medarbetare och är den tredje största itinfrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24 miljarder svenska kronor och är noterad på Oslo Börsen.  
 
 
Sök tjänsten
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer