Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Atea Campus

Från informationssäkerhet till informationssäkerhetskonsult

Från studentlivet till Ateas landslag

Namn: Andrea Lukacs
Examen: Masterutbildning på Luleå Tekniska Universitet, 2020
Roll på Atea: Informationssäkerhetskonsult

”Att vi sätter laget före jaget betyder för mig att teamets bästa går före allt”

Att plugga och göra karriär samtidigt. Möt Andrea Lukacs.

Efter sin examen påbörjade Andrea sin resa hos oss, men hon kände sig inte färdig med skolan och ville mer! Parallellt med sin heltidsanställning så studerade Andrea Lukacs till en Masterutbildning på Luleå Tekniska Universitet och tog precis examen. Läs mer om hennes resa.

Hur kom du i kontakt med Atea? 

Under sista året på universitet var jag väldigt engagerad i att vara med på olika arbetsmarknadsdagar och rekryteringsmässor. Den tiden höll Atea ett "öppet hus" dit de välkomnade alla intresserade studenter, vilket jag tyckte var både ett fint initiativ samt en stor möjlighet till att träffa Atea personligen för att se om företaget är intressant för mig samt om jag skulle kunna vara intressant för de - vilket som ni ser blev ju så!

Vad fick dig att välja att börja hos oss? 

Företagskulturen, utvecklingsmöjligheterna och den stora muskeln som Atea har inom it gjorde att jag ville bli en i teamet.

Vad arbetar du med?

Jag började som och har fortfarande rollen som informationssäkerhetskonsult, vilket innebär att jag verkar som en rådgivare till våra kunder. Kort skulle man kunna säga att jag hjälper organisationer till att skydda sin guld - information - genom att utforma rutiner, skyddsmekanismer och processer anpassades till deras egen organisation, vilket gör att kunden kan fokusera på det som de är bäst på, att driva sin verksamhet. Inom min roll har jag även fått möjlighet att agera som projektledare, koordinator och samordnare vilket är väldigt intressant och utvecklande.

Hur var övergången från att vara student till att börja jobba på Atea? 

En positiv utmaning skulle jag kunna säga var att det man lär sig i skolan är annorlunda i praktiken. Erfarenheten byggs genom att utmana sig själv i verkligheten, men kunskapen från skolan ger en verktygslåda med förståelse och metoder för att lösa olika problemställningar som man möter i arbetslivet. 

”Det bästa är att en kontinuerlig kompetensutveckling är en självklarhet, samt att man får vara med i många olika projekt och skaffa sig en stor erfarenhet. Sist men inte minst är det ju självklart företagskulturen, för Atea är verkligen The Place To Be (TP2B)”

Vad har du behövt lära dig på plats?

Vi på Atea slutar aldrig att utveckla vår kompetens. Själv har jag varit på flera utbildningar under min anställningstid och har som målsättning att certifiera mig med inom säkerhet i snar framtid.

Vad brinner du för? 

Jag brinner för hur it kan användas till att förbättra organisationer och möjliggöra innovationer men, på ett säkert sätt. Att påvisa att säkerhet är en möjliggörare och inte en bromskloss är min passion.

Vilket har varit det mest spännande uppdrag du har genomfört? 

Oftast känner jag att det sista uppdraget jag utförde var den mest spännande. Men på tal om det, att vara som en "spindel i nätet", samordna, reda ut, leverera resultat och värde samt att komma i mål med ett projekt långt innan deadline - som i mitt senaste uppdrag - är hittills det mest spännande. Men många spännande uppdrag väntar!

Vad är det bästa med att arbeta på Atea? 

Det bästa är att en kontinuerlig kompetensutveckling är en självklarhet, samt att man får vara med i många olika projekt och skaffa sig en stor erfarenhet. Sist men inte minst är det ju självklart företagskulturen, för Atea är verkligen The Place To Be (TP2B)!

Vad har du för råd till nyexaminerade som ska ut i arbetslivet? 

Var aktiv och drivande, träffa företag personligen vid möjlighet, skapa kontakter, försök att bli unik från mängden, visa vad just du brinner för men var dig själv.

Ateas värderingar är vi sätter laget före jaget, vad betyder det för dig? 

Att vi sätter laget före jaget betyder för mig att teamets bästa går före allt, att vi hjälper varandra så vi tillsammans skall komma i mål!

Är det något annat som du vill dela med dig av, så är ordet ditt! 

Vill ni tillhöra Sveriges landslag inom it så tveka inte och tro på er själva! Vi tillsammans kan då bygga Sverige med it.

Tillbaka till Atea Campus
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer