2015-12-08

Drönare, hus av lera och Super Mario

Sofia Meijer Produktansvarig

3 spaningar från produktmarknaden

undefined 

Häftiga bilder med drönaren Lily 

Bärbara actionkameror som Gopro känns plötsligt väldigt 2014. Nu är Lily här, din personliga drönare, som följer dig i skidbacken eller på joggingturen. Kasta upp kameran i luften och åk. Drönaren är vattentät och kan flyta. Batteritiden på 20 minuter är fullt tillräcklig för häftiga amatörfilmer. Lily lanseras i februari 2016 och priset är 999 dollar, drygt 8 000 kronor. 

undefined 

Skriver ut hus av lera

Att snabbt få fram bostäder till människor som söker asyl eller befinner sig på flykt har inte varit mer akut sedan andra världskriget. World Advanced Saving Project har utvecklat en 3D-skrivare som snabbt skriver ut bostäder av material som jord och lera. Skrivaren Big Delta är 12 meter hög och tekniken innebär ett viktigt steg på vägen mot en bättre boendestandard för flyktingar och fattiga. 

undefined 

Super Mario jubilerar

Ett av världens mest sålda tv-spel, Super Mario Bros, fyller 30 år. Huvudkaraktären, en italiensk rörmokare, är en av världens mest kända figurer. Den karakteristiska kepsen och mustaschen skapades på grund av begränsningar i grafiken, det var omöjligt att få till ett böljande hår och en trovärdig mun. Lagom till jubiléet släpper Nintendo ett spel där spelarna själva kan bygga banor, Super Mario Maker. Banorna kan sedan delas i Course World.