2018-06-04

Skapa ett Apple-ID utan kontokort. Bra för skolor!

Vi får ofta frågan från skolor om det går att skapa ett Apple-ID utan kreditkort. Och svaret är ja det går, följ nedan instruktion.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime. Du kan logga in på alla Apples tjänster med ett enda Apple-ID och lösenord.

Ändra ditt befintliga Apple-ID

 • Gå in på Inställningar. Överst hittar du din profil, klicka på den.
 • Klicka på Betalning och leverans - Betalningsmetod - Välj Ingen.
  Om du har ett kort liggandes sedan tidigare, ta bort det och ändra till Ingen längst ner på "Ändra betalningsmetod". Spara.
 • Klart.

Skapa ett nytt konto utan kreditkort

Du behöver detta:

 • En giltig unik e-postadress som användarnamn för ditt Apple-ID  
 • Ett starkt lösenord
 • Ditt födelsedatum
 • Tre säkerhetsfrågor och svar för att verifiera din identitet och en e-postadress för återställning om du inte använder tvåfaktorsautentisering. Du kan också använda den här informationen för att nollställa ditt lösenord.

Gör så här:

 1. Se först till att du är utloggad från affären och iCloud med eventuellt befintligt kont. Kolla detta under Inställningar - iTunes och App Store - Klicka på Apple-ID - Logga ut. Gör samma sak på iCloud.
 2. Skapa nytt Apple-ID
 3. Välj Sverige som Land och godkänn villkoren.
 4. Nytt konto. Nu går det att skapa ett nytt Apple-ID och det måste vara en ny E-post adress som tidigare ej varit kopplat till Apple-ID. Fyll i alla uppgifterna.
 5. Nu när du ska fylla i Faktureringsinformation så väljer du sista alternativet i listan av betalningssätt: Ingen.  Du måste dock fortfarande fylla i Fakturaadress. 
 6. Sedan måste du bekräfta ditt konto genom att gå till din E-post: Bekräfta Nu.
 7. Sista steget är att du måste Logga in och via Apple hemsida bekräfta kontot genom att Logga in med dina uppgifter som du precis angett, dvs E-post och lösenordet. 
 8. Klart! Nu kan du gå tillbaka till App Store och ladda ned kontots första App.

I skolor så är det bökigt med kreditkort och då kan det vara praktiskt att först skapa ett Apple-ID för köp av Gratis-appar. Det går sedan att konvertera detta konto till ett betalkonto.  

Lycka till i app-jungeln!