2011-08-15

Träna minnet

Jag var på sonens skolavslutning i början av sommaren. Rektorn höll tal och pratade om minnen. Flera elever fick svara på frågan "Vad tar du med dig för minne från det här läsåret?".

Svaren var allt från att det varit på Bakken (nöjesfält i Danmark) till att det varit (för) mycket läxor. Det fick mig att fundera lite på vad jag tar med mig från det här året. Egentligen kanske en sådan reflektion ska göras vid nyår, men man kan väl lika gärna göra det nu :-)

För min del har det hänt väldigt mycket det här året. Jag har fått arbeta med det jag helst av allt vill - projektledning. Och i de projekt jag arbetat har jag fått möta roliga och spännande utmaningar där jag fått utvecklas både i min roll som projektledare och som person.

Jag tittar tillbaka på det gångna året med ett stort leende! Arbetsrelaterat är detta nog ett av de allra bästa åren för min del.
Den här reflektionen hade jag inte gjort om inte rektorn hade pratat om det på avslutningen. Är glad för att jag stannade upp ett tag och funderade över vad det gångna året har gett mig.

Rekommenderar er alla till att göra det samma. Mig gav det mer än jag kunnat hoppas på :-)

Rektorn nämnde också att det är bra att träna minnet. Ett bra sätt att träna upp minnet och hjärnan är att träna på att göra två saker samtidigt.
Hon sa att man kunde t ex träna på att cykla och - här slängde hon ut frågan till eleverna - vad kan man göra samtidigt som man cyklar?

Svaret hon fick var: "SMS:a" - ett ganska givet svar från tonåringar :-)

På semestern tränade jag min hjärna genom att ligga i hängmattan och käka glass samtidigt, eller att ligga på stranden och samtidigt läsa en bok. Det måste klassas som bra träning :-)

Hoppas ni haft en riktigt härlig sommar och semester!