2014-03-14

Tillbakablick på Atea Techcamp

Ett nu årligen återkommande event gick av stapeln mellan den 12-13 mars där Atea samlade sina trupper inom SCG (Solution Competence Group) för att inspirera och staka ut vägen framåt.

Två dagar fullspäckade med föredrag, arbete, planering och nätverkande har gjort att jag kan konstatera ett par saker:

  • Det finns en otrolig kompetens inom våra led.
  • Det finns en hunger och glöd av sällan skådat slag.
  • Det saknas inte visioner och idéer.
  • Vår satsning i att bli ledande inom molntjänster har ett väl förankrat stöd på alla nivåer.
  • Våra leverantörer tror på oss, våra visioner och står med oss i denna satsning.

Två dagar som gett förnyad kraft, inspiration och tillförsikt i att vi gör just nu rätt saker som organisation. Nu gäller det bara att se till att vi får utväxling på det och jag är helt övertygad om att alla inom SCG kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa till med detta.

Under dessa dagar så fick vi en ta del av en del föredrag.

Att få se de lösningar som Microsoft, Cisco, IBM, VMware etc har för att förenkla vardagen för oss och våra kunder var verkligen inspirerande. Som exempel kan nämnas de förändringar Microsoft presenterade avseende Office 365 där sociala funktioner byggs in i snart sagt alla produkter lämnade ett kraftigt vill ha begär.


Ciscos presentation av Hosted Collaboration Solution var ytterligare en sak som inspirerade oerhört. Att kunna leverera en komplett UC lösning med IM/Presence, chat, telefon, video etc på ett mycket kostnadseffektivt sätt är något jag ser fram emot oerhört. Stay tuned på den punkten.

Nörden i mig uppskattade att får höra om VM Wares nya lagringslösning Virtual SAN (http://www.vmware.com/files/pdf/products/vsan/VMware_Virtual_SAN_Whats_New.pdf) och garven för kvällen stod Symantec för då de presenterade hur hoten därute förändrats på ett tämligen underhållande sätt.

Att höra vår chefsarkitekt Thobias Arnesson och för den delen IDCs representant tala om den förändring av vår branch som vi är mitt inne i vart även det oerhört inspirerande.

Men det jag bär med mig mest av allt är vad AOS kan leverera idag och framförallt framöver. Det är en oerhört spännande framtid vi går mot och jag ser definitivt fram emot att få göra den resan ihop med mina kollegor och våra kunder.

Skrivet ur ett Samverkans perspektiv.

PS. Bilder från dagarna hittar du här. DS.