2015-07-22

På upploppet mot nästa generations Windows

Nu är det bara en vecka kvar innan Microsoft officiellt släpper sitt nya operativsystem för våra klientmaskiner, Windows 10. Skall jag vara ärlig så räknar jag ner till den 29/7 på samma sätt som andra räknar ner till julafton. Största skillnaden, eller kanske likheten, är ju vädret - mellan 29/7 och julafton alltså.

Många av er som läser det här har förhoppningsvis en härlig och avslappnade semester och kommer tillbaka till jobbet fulla av energi och nyfikenhet. Det många av våra kunder frågar sig är: Är Windows 10 något för oss?

Svaret på frågan är enkelt, Windows 10 är för alla - även er som kanske precis har avslutat en utrullning av till exempel Windows 7. I och med att ni tagit steget från, i de flesta fallen, XP så har ni redan tagit ett stort steg mot en modern klientplattform. Jobbet som ni utfört med att till exempel ha installerat ny infrastruktur, inventerat och paketerat applikationer och uppdaterat webbläsare är något ni kommer ha stor nytta av när ni börjar titta på Windows 10.

För Windows 10 är faktiskt det bästa av Windows 7 och 8.1, förädlat in i den nya generationens Windows. Ja, mycket är nytt, en del saker ser annorlunda ut men alla de funktioner som vi uppskattar idag finns kvar. En del gör återinträde, som startmenyn. Annat har förbättrats och anpassats till att fungera med den absolut senaste hårdvaran, som Snap-assist (möjligheten att fästa fönster till kanterna på skärmen) som numera stödjer 4K och att fästa fönster även i hörnen på skärmen. En del är helt nytt, som Device Guard som är en ny funktion för att verkligen få full kontroll över vad som faktiskt körs på våra datorer.

Vi har idag flera kunder som redan har börjat sina tester och använder oss på ATEA som bollplank inför lyftet till Windows 10. Vi har ännu fler som står i startgroparna och bara väntar på att startskottet skall gå av - så att de kan börja sin förflyttning till den nya generationens klientoperativ. En del av dessa kommer genomföra sitt sista, om vi får tro Microsoft, stora klientmigreringsprojekt - andra börjar med att utvärdera operativet och rullar ut det på de klienter och enheter där de ser ett behov. Möjligheterna är många, och vi hjälper gärna till att reda ut vad som egentligen passar er bäst.

Vad gör vi på ATEA då? Jo, vi började vårt arbete med Windows 10 redan tidigt i våras och är just nu på upploppet mot den 29/7. Vi förbereder en rad olika event, erbjudanden, tjänster och produkter som tillsammans skall ge våra kunder den absolut bästa och enklaste vägen till Windows 10. Själv sitter jag och lägger sista handen vid vårt Proof of Concept-erbjudande, som vi tror kommer kunna ge alla kunder, oavsett storlek, en riktig energiboost inför kommande projekt.

Håll utkik på bloggen och på vår webb, för den 29/7 då smäller det!

 

P.S Har ni några frågor kring Windows 10 eller ATEAs Windows 10 erbjudande? Kontakta mig, eller er lokala ATEA representant, så hjälper vi er gärna! D.S

Windows 10