2013-12-05

Citrix Mobility 2013

Idag var det Stockholms tur att ta emot Citrix och en heldag av seminariepass, mingel och trender inom företagsvärlden. Eventet som hölls idag var finalen av en “tour" som Citrix har kört i totalt 11 länder. 

Dagen startade med en lättare frukost där över 300 personer minglade runt i Grand Hotells lokaler. Det var ett gyllene tillfälle att skapa kontakter med kunder, kollegor och leverantörer.

När seminariepassen började välkomnades vi av Daniel Lindkvist. Han höll i ett föredrag där han berättade övergripande om Citrix. Det är ganska fantastiskt att Citrix har haft samma syn på "åtkomst till data" sedan urminnes tider och att det står sig än idag.

Vidare tog Phil Redman över rodret och berättade om utmaningarna med mobilitet. Till skillnad mot PC-hantering är de mobila enheterna (mobiltelefoner, plattor) primärt skapade för att tillfredsställa den enskilda konsumenten. Detta medför att det finns utmaningar i företagsvärlden för att möjliggöra och säkerställa åtkomst till de verktygen för att den anställde skall kunna jobba effektivt från de mobila enheterna. Guillaume Le Tyrant som är ansvarig för den tekniska marknadsföringen på Citrix hoppade in och körde en live-demo för hur man kan jobba från vilken enhet som helst med hjälp av Citrix Reciver och “follow-me” data.

Efter stående ovationer presenterade Janson Andersson från IDC trender både från den nordiska marknaden men också den globala. 
Det var intressant att lyssna på Jansons syn på trender, det ger en ett kvitto på om man har rätt strategier. Jag tyckte det var extra intressant att BYOD inte har slagit i norden som många kanske tror. I norden är det betydligt vanligare att företag istället låter användaren välja sin mobila enhet utifrån ett få attraktiva valda modeller. Detta är även något som vi märker av och som vi tror på. Utan att gå in på detaljer så finns det tydliga utmaningar med BYOD som kan vara väldigt kostsamma. En annan sak som också var väldigt intressant var kravet på att man måste kunna erbjuda slutanvändarna enkla och säkra alternativ för att kunna jobba utanför kontorets väggar. Om man inte har effektiva lösningar så kommer användaren hitta alternativa vägar för att lösa sina problem. Ett bra exempel på det är Dropbox.

Eftermiddagen bestod av tekniska presentationer, live-demo av XenMobile Enterprise, arkitekturen kring XenMobile och även en “djupdykning” i Netscalern. Citrix presenterade deras syn på hur man skall utveckla applikationer. 

Utöver de tekniska presentationerna var även vår kund VGR (Västra Götalandsregionen) på plats och visade upp deras implementation av XenMobile. Det som är intressant är att XenMobile är grunden till VGR´s mobilitetsstrategi och det har skapat mycket automation för att underlätta administrationen. Till exempel så har har hela provisioneringsdelan automatiserats mm. 

För att summera så var det en väldigt givande dag, många nya kontakter och inspirerande pass.
Nu laddar vi upp inför Citrix Summit som äger rum vecka 3. 

Önskar ni mer information ber jag er kolla på http://www.citrixmobility2013.com