2012-02-14

Ateas konsultskola har startat!

Det var enormt kul att idag hälsa eleverna i Konsultskolan välkomna. Vi smygstartade redan i januari med en samling av de 9 utvalda till första omgången av skolan. Vi berättade då lite om upplägget och gjorde en kunskapsinventering. Men den 9 februari, var den officiella starten.

Vad är då konsultskolan undrar du?

Skolan pågår under 5 månader och målet är att under denna period ge eleverna en så pass stabil grundplattform att de ska kunna gå in i rollen som Klientspecialist inom antingen Lync eller SCCM. Under hela utbildningen finns det en mentor i form av en seniorkonsult. Tanken är att ge dem en möjlighet att börja bygga det så nödvändiga kompetensnätverket som behövs för att bli en riktigt vass klientspecialist.

Dagen startade med att vår VD, Kalle Hultenheim och hälsa alla välkomna och pratade om hur viktig denna skola är för att lägga den långsiktiga planen av den egna karriären. Eftersom vi kör skolan i nära samarbete med Microsoft så spenderades den andra halvan av dagen i Microsofts lokaler. Microsofts VD, Per Adolfsson inledde med att hälsade alla välkomna, efter det följde ett digert program med en överflygning av MS olika satsningsområden. Intressant. Nu väntar några intensiva månader av hårt arbete och självstudier varvat med föreläsningar och mentormöten. Jag önskar dem alla lycka till och ser fram emot examensdagen i juni.