2011-10-06

Stundande plattformsbyte?

Håller på ganska mycket med migreringar från novell netwareplattformen, då den gått end of life och man måste ta en av två vägar. Antingen fortsätta med novell och köra det linuxbaserade open enterprise server eller byta till windows. Det finns lite olika färdiga verktygslådor att köpa istället för att utveckla alla skript själv. Det är främst Quest NDS migrator och NetIQs migreringsvertyg som vi använder varav det första är den flexiblare varianten.

Att flytta informationen är ofta en del i ett större projekt där man passar på att byta hela infrastrukturen och standardisera på Windows 7 med allt vad det innebär med Exchange, SCCM, WSUS m.m.

Då är det skönt att ha bra verktyg för att flytta och översätta informationen så att den konverteras och blir åtkomlig på ett liknande sätt på andra sidan. Man vill förenkla för användarna så dom inte upplever migreringen som krånglig utan istället får ny funktionalitet ovanpå nuvarande funktionalitet och åtkomst till samma data som innan.

Quests migreringsvertyg går in och skapar konton, och flyttar data. Man kan sätta upp flera flyttservers som ligger och översätter behörighetsstrukturen. Dessa jobbar mot en gemensam databas.

Gällande mailen så är det helt valbart vad man vill ska migreras. Man kan migrera från groupwise, notes och andra exchangemiljöer helt utan problem. Man kan även leva i dubbla miljöer under en tid och informationen synkas åt båda hållen.

Hör av er om ni vill veta mer om migreringar!