2011-03-03

Hur mycket tid går egentligen åt?

På väg hem med tåget efter en vecka i nationens huvudstad inträffar precis det vi dagligen läst om denna vinter; någon form av störning orsakar att tågtrafiken står helt still.

Jag tittar runt på mina medpassagerare och ser deras uppgivna grimaser samt hör deras tunga suckar. Många plockar upp mobilen för att meddela familjen att de blir sena hem. "Även denna gång..." hör jag någon säga.

Detta får mig att börja fundera. Undrar hur många timmar som går till spillo för oss som reser mycket i jobbet  orsakat av förseningar och dylikt? Hur mycket ångest och irritation har detta orsakat den här vintern?

Jag skall inte påstå att det jag jobbar med, videokommunikation, är den heliga graalen. Att det är lösningen på alla problem - men kanske är det en del av lösningen?

Vi såg prov på videokommunikationens styrka i samband med att vulkanen Eyjafjallajökull fick för sig att visa den moderna människan vem det var som bestämde. Helt plötsligt skulle alla kommunicera över video och det funkade ruskigt bra enligt alla de drabbade som jag pratat med.

Krävs det naturkatastrofer och vinteroväder för att vi skall ta till oss tekniken som hjälpmedel? Jag hoppas verkligen inte det. Kanske räcker det med att tåget blir försenat "även nästa gång...". ;-)