2011-02-02

Cisco Live 2011

Martin Kivi heter jag och är specialiserad på trådlösa nätverk - skriver mitt första inlägg direkt ifrån Cisco Live Europe som går av stapeln i London.

Det är dag nr 2 och jag har precis sett en föreläsning med Robert Ballard. Så otrolig inspirerande att höra hans berättelser och få se hur man kan dra nytta av all den teknik som faktiskt finns. 

Jag kommer framöver att skriva om mina och mina kollegors erfarenheter kring trådlösa nätverk. Som kanske alla minns så var, för bara några år sedan, 10-15 accesspunkter ett "stort" trådlöst nät. Nu är den siffran mångdubblad och vi ser nu nät med flera tusen accesspunkter även i Sverige. Det kommer ett stort skifte nu, i och med hur vi jobbar idag och hur vi kommer jobba "imorgon".

Man vill inte längre bara ha trådlöst i ett konferensrum för några enstaka datorer, utan nu vill man ha trådlöst till sin dator, telefon, iPad osv, oavsett vart man är.

Detta medför så klart en del problem men självklart även en massa möjligheter. Och det är de olika delarna som jag kommer fokusera på i mina inlägg. Det kommer även komma produktuppdateringar, tester och även lite designguides.

Nu skall jag återgå till föreläsningarna!