2016-06-30

Red Hat Summit - Open Source Hardware och Bröllop!

Andra dagen på Red Hat Summit idag och en spännande sådan med många nyheter och intressanta pass. Kanske det mest oväntade med dagen var ändå det bröllop som genomfördes på stora scenen i slutet av dagen! Läs mer nedan!

Jonas Emilsson Concept Manager

 

Under andra dagens keynote gav Burr Sutter, Director of Developer Experience en otroligt uppskattad dragning kring hur man med Red Hats utvecklingsverktyg kan arbeta mycket agilt och korta utvecklingstid och tid till marknaden bl.a. med hjälp av Open Shift.


 Burr Sutter, Director of Developer Experience, Red Hat.


Jeremy Ward, Senior VP och CTO Engineering på Cisco berättade också hur man inom Cisco valt att satsa på Open Source och hur Ciscos produkter kan dra nytta av öppen källkod, Open Stack och mjukvarudefinierade nätverk för att bli ännu mer konkurrenskraftiga.


 Jeremy Ward, Senior Vice President och CTO Engineering, Cisco.

Nathan Seidle, CEO på företaget SparkFun berättade också hur de lämnat traditionellt varumärkesskydd och patent till fördel för Open Source Hardware.
SparkFun (http://www.sparkfun.com) tillverkar elektronikkomponenter och kretskort både för hemmamarknad och företag och säljer en stor del produkter som en del i en större teknisk lösning där man som kund får tillgång till alla tekniska ritningar och designen bakom produkten, direkt på företagets hemsida.

En mycket intressant föreläsning om hur man som företag drar nytta av communityt som nyttjar företagets produkter, istället för att skydda produkterna med patentskydd.
SparkFun hade ett flertal exempel där användarna av produkterna bidragit till produktutvecklingen, men där SparkFun inte upplevde Open Source Hardware som en risk, då man från företagets sida bidrog med saker som teknisk support, snabba leveranser, help centers etc. som gav kunderna ett otroligt mervärde när man köpt produkten och byggde lojalitet den vägen.


 Nathan Seidle - Founder & CEO SparkFun.

Som avslutning på dag 2 fick vi uppleva ett riktigt bröllop på scenen, där två personer ur publiken valt att ingå äktenskap på stora scenen. En mycket annorlunda upplevelse som vi nog kan tillskriva epitetet "A Once in a Lifetime Experience".


 Bröllop -  Red Hats CEO Jim Whitehurst och Paul Cormier skötte cermonin!