2017-03-02

Spaningar från IBM Connect 2017 i San Francisco

”Redefine work with Watson” var slogan för IBM:s årliga konferens Connect som ägde rum i San Francisco. Mycket handlade om Watson och Cogntive Computing som kommer eller finns med i samarbeteslösningar från IBM.

Magnus Töyrä Lösningsarkitekt

 

Cognitive Computing

Vi blir överöst med information och människan är begränsad i hur mycket vi kan ta in och komma ihåg. Ju mer val vi får ju mindre beslut tar vi eller rent tar fel beslut. Här kan Cognitive Computing hjälpa oss filtrera information och prioritera det som är viktigt för oss samtidigt som den lär sig. Det minskar information vi behöver agera på och i framtiden kanske Cognitive Computing kan agera åt oss men vi är inte riktigt där än. Ett verktyg där vi redan nu får hjälp av Cognitive Computing är Moments i Watson Workspace.


 
Connections PINK

Är inte nästa version utan beskriver resan IBM vill göra med Connections. IBM kommer på sikt att gå ifrån Websphere, DB2, SQL och basera allt på Open Source t ex Docker, MongoDB, react.js. Alla komponenter kommer att ha APIer och vara byggda som Micro Services vilka hanteras som Docker Images. Tekniken gör det möjligt att automatiskt skala upp eller ner samt gör det lätt att byta ut eller uppgradera en komponent. Det kommer bli exakt samma kod i molnet som Onprem och det kommer t om vara möjligt att välja vilka delar av Connections vi vill ha lokalt eller i molnet. Ni som redan har Connections behöver uppgradera till version 6 som kommer Q2 för att komma med PINK tåget. IBM kommer successivt börja migrera funktioner till nya arkitekturen där nya tidningsliknande startsidan Orient Me är först ut. 


Samarbetet mellan Cisco och IBM


Nu ser vi frukten av samarbetet och möjligheterna att integrera Cisco Spark eller Jabber i IBM Connections Cloud och IBM Verse. Det är verkligen ett utmärkt exempel på The best of breed eller plocka russinet ur kakan som vi gynnas av. 

Video med IBM och Cisco om samarbetet


Box och IBM

Samarbetet gör att Box kan integreras i Connections Cloud samt IBM Verse. Box är fildelning för företag och har t ex möjlighet att via policys spärra dokument som innehåller personnummer eller kreditkortsnummer att bli uppladdade till molnet.

Vill ni ha mer nyheter från IBM eller veta allmänt om deras samarbetsplattform så kontakta mig magnus.toyra@atea.se