2017-03-31

IBM InterConnect 2017 med stort fokus på Watson

Förra veckan deltog vi på IBM InterConnect 2017 i Las Vegas, USA. InterConnect är ett av de stora eventen som IBM håller årligen där man som deltagare kan välja mellan 2039 olika breakout-pass och träffa över 150 olika leverantörer och partners till IBM. Från Atea representerade samtliga nordiska länder och från Sverige var det undertecknad och Peter Nordström som deltog.

Emil Åbrink
Emil Åbrink Affärsutvecklare

 

Första dagen på eventet är det endast företag som är Business Partner som får närvara. Under dagen är det fokus på att informera hur IBM har förändrats det senaste året och vilka skillnader som sker praktiskt i partnerledet. Till denna dag var även Forrester inbjudna för att presentera deras analys över hur förflyttningen till Moln fortsätter att öka.

Keynote

Här drar eventet igång på riktigt och David Kenny, VP IBM Watson, startade keynoten och välkomnade alla deltagare. IBM berättade ur deras perspektiv hur marknaden förändras och hur deras huvudområden kan hjälpa med transformation och automatisering för att fortsätta kunna växa som bolag. IBM ansåg att de kommande åren är avgörande om man skall lyckas som bolag och det är det kognitiva som kommer vara det som gör skillnaden om ett företag står som vinnare eller förlorare. De talade om att det är extremt viktigt att man tar det kognitiva i beaktning och att får detta att samspela med Artificiell Intelligens, Appar, Data och Cloud.

IBM Watson

Vi hoppade mellan olika breakoutpass, 1-1 möten och montrar i mässhallen. Oavsett var man befann sig såg man överallt tjänster, tekniker och produkter som har integrerats mot IBM Watson, för den ovetande är Watson IBM´s lösning på AI och kognitivt.
På eventet såg man hur Watson har integrerats i områden som man själv kanske inte tänker eller reflekterar över. Ett exempel på det var inom eSport, på plats fanns ett sydkoreanskt proffslag i StarCraft2, de använde Watson för att analysera sitt eget och motståndarens spelande och på så sätt få förslag på vilken strategi som man skall använda sig av för att med största sannolikhet vinna.

 


För egen del följde jag de pass som relaterade till mobilitet och UEM (Unified Endpoint Management).

Det som var det mest intressant var hur IBM har tagit Watson och integrerat det med Maas360. I Maas360 kommer samtliga kunder inom kort få sina miljöer uppgraderade med kognitiva funktioner som kommer hjälpa administratören att administrera, felsöka och komma med proaktiv information om verksamhetens alla enheter. Det är en spännande tid och detta är bara början, vi kommer att se massor med nya kognitiva funktioner framöver.

 

Kontakta gärna mig eller din Atearepresentant om du vill ha mer information eller få en demo hur Watson fungerar med EMM som tjänst.