2016-05-04

EMC Solution Provider of the Year

Dag två av EMC World har haft ett starkt fokus på lösningar och produkter och morgonens keynote fokuserade på såväl en fördjupning kring EMCs efterträdare till VNX-systemen - EMC Unity - samt de hyperkonvergerade lösningar som VCE erbjuder under VXRail och VXRack.

Jonas Emilsson Concept Manager

Som nämnts tidigare så kör EMC nu stenhårt med All Flash på i stort sett alla plattformar och man visade både upp nya VMAX med All Flash, Unitysystem med All Flashkonfigurationer och VX-systemen, som förutom snabb flashlagring dessutom erbjuder serverkapacitet i en hyperkonvergerad förpackning.

Atea utnämndes också till EMC Solution Provider of the Year - Europe West, vilket vi är enormt stolta över och som visar på Ateas kontinuerliga fokus tillsammans med EMC och våra kunder vad gäller lagring och hyperkonvergerade plattformar. Det nordiska försäljningsteamet lett av Chris Ashby mottog utmärkelsen under EMC Global Partner Summit som pågår parallellt med EMC World.

Från vänster: Anja Winum ,Patrik Johansson, Daniel Österbergh (EMC), Chris Ashby, Annika Gustad,Cecilia Hörup Nilssen

Dagens General Session innehöll många intressanta talare som alla fokuserade på hur EMC kan erbjuda högpresterande och lätthanterade lösningar för den dataintensiva värld som vi lever i. VCEs Chad Sakac höll tillsammans med VMware's CTO Ray O'Farrell ett mycket intressant pass kring hantering av moderna datacenter och hur man kan använda VMware's vCloud Suite för att erbjuda kraftfulla hybrida självbetjäningsportaler baserade på vRealize Automation med kopplingar mot både det egna datacentret och externa molntjänster.

VCEs Chad Sakac och VMware's Ray O'Farrell diskuterar management av datacenter under andra dagens General Session.

Lite siffror i ämnet datatillväxt visar att Internetanslutna individer från år 2015 till 2020 kommer att tredubblas samtidigt som antalet anslutna enheter kommer att sexdubblas under samma tidsspann.
Datamängderna som vi lagrar på planeten Jorden kommer att öka med 5 gånger på 5 år (fram till 2020), vilket kommer att ställa höga krav på datalagring i allmänhet och driva den intensiva transitionen mot flashbaserad lagring än snabbare.

Vår egen Magnus Kristoffersson passade också på att ro i land en viktig midrange-certifiering för Atea - mycket glädjande och stort grattis till Magnus!

Ateas Magnus Kristoffersson framför nya VMAX All Flash.

//Jonas