2016-02-12

Det bästa från HPE TSS

Mikael Christenson Lösningsarkitekt och CAE, Datacenter

Under Hewlett Packard Enterprise Technology and Solutions Summit i Cannes i början av februari fanns det flera intressanta nyheter. Det första området är Synergy, som kan liknas med nuvarande bladlösningar men det är helt annan design. All managering sker med HPE OneView som är installerad i en server, en så kallad Composer, i Synergy. Jag tror att Synergy kommer bli en riktig intressant produkt för kunder som idag redan har bladchassi och även nya kunder på grund av ett lätt sätt att sköta om sitt datacenter.

Här är en video som beskriver Synergy-konceptet.Ett annat område är The Machine, en helt nytt sätt att bygga en dator på. Den bygger på processorer samt minne och den kommunicerar med ljus genom fiber. Än så länge finns The Machine bara på HPE Labs och just nu håller de på att på att konstruera ett nyutvecklat OS som är specialskrivet för just The Machine.

Här är en video som beskriver The Machine av HPE:s CTO Martin Fink.HPE TSS i Cannes var fyra dagar fullproppade med information om både nya produkter och mjukvara. Alla stora områden för HPE fanns med såsom mjukvara, servrar, storage och nätverk. HPE satsar inom alla områden men det finns några områden som de, med all rätt, kan vara stolta över.