Vilken teknik använder du i sommar?

2012-06-10

Inför sommaren förra året ställde jag frågan "Vilken teknik kommer du att använda i sommar?"

Så här inför sommaren tänkte jag följa upp genom att berätta lite hur jag själv håller kontakten med kollegor, kunder och vänner. Vilken teknik packar jag ner i väskan för att alltid vara redo. Om jag sen blivit lättare att nå får någon annan svara på... 

Nu är det ju inte bara under sommaren detta ligger i väskan men det är utan tvekan nu det får bekänna färg.

  1. Huawei 3G Router - ett måste vilket kommer att framgå med all önskvärd tydlighet. 3G i varje enhet skulle helt enkelt bli för dyrt. Varför inte 4G? Svaret på det är att de tester jag utfört hittills tyder på antingen dålig utbyggnad eller dålig hårdvara. Jag avvaktar helt enkelt tills det funkar bättre.
  2. Macbook Air 11,6 - hur man ens kan tänka tanken att släpa på tyngre dator förstår jag inte.
  3. iPad - Har blivit min primära "mailgadget" samt givetvis nöjesportal med Viaplay, Spotify och Djay. Någon måste ju plåga vännerna på festerna med otaliga hopp bland låtarna ;)
  4. iPhone 4S - Förutom att det enligt undertecknad är den bästa uppfinningen sen den moderna toastolen så tar den sjukt bra bilder och filmer vilket är obetalbart när man är på semester.
  5. G-Drive 750 Gb Backup disk - När du är på resande fot så mycket som jag är så får inte datorn stå still, filer får inte saknas etc. Att inte ha med sig extra lagring med en fräsch backup vore huvudlöst helt enkelt.
  6. Bose In Ear hörlurar - funkar suveränt med ovan nämnd utrustning och framförallt ihop med Mac:en när det är dags för ett videosamtal.

Utöver detta har jag alltid med nödvändiga adapters, laddare och andra kablar som kan behövas såsom konsollkabel för man vet ju aldrig när man springer på en strulande appliance.

Så vilken teknik kommer Ni släpa runt på i sommar? Kommentarer och idéer mottages tacksamt.

I nästa inlägg tänkte jag täcka de applikationer jag inte klarar mig utan, kanske kan det inspirera dig till att släppa taget om skrivbordet och jobba utomhus i sommar :)