Perspektiv på framgång

2012-02-20

Att fatta beslut om sin egen framtid kan ibland vara oerhört svårt, ofta för att man känner sig lite osäker på vad det kommer att ge och var man egentligen vill komma. Jag tänkte dela med mig av lite tankar kring framgång och beslut för att nå dit.

Kan alla bli framgångsrika? Jag tror att det beror helt och hållet på din attityd och din inställning! Många pratar om framgång, men vad är egentligen framgång? Har du definierat för dig själv vad det innebär – för dig? Är det att bli VD? Är det att tjäna mycket pengar? Är det att finnas i tidningen? Är det att bli bjuden på kändispartaj? Är det att få mingla runt på Stureplan med en glas gratis champagne i handen?

Det är väldigt viktigt att du funderar över vad som egentligen är framgång för dig – det kommer att göra det oerhört mycket enklare att välja din väg framåt. Om du inte vet vad framgång är för dig – hur ska du då kunna känna dig framgångsrik?

För det är ju så att om framgång för dig är att tjäna mycket pengar på kort tid – ja då är det fel att utbilda sig till lärare. Men om framgång är att se andra människor utvecklas och växa - då är lärare helt rätt. Vad jag vill säga är att din syn på framgång kommer att hjälpa dig att fatta de större besluten i livet. Du kan börja med att fråga dig själv vad som är viktigt för dig och vad som betyder mest. De flesta människorna har inte funderat så mycket utan bara kör – det blir jättejobbigt att fatta beslut om man inte på förhand vet vad som är viktigt.