Bör man byta till Windows 8?

2014-01-24

Jag vill dela med mig av en sak Touch it…. You like it!

Vad pratar jag om?

Har haft förmånen att träffa många människor och kollegor som har och har haft åsikter om Windows 8, både bra och dåliga!

Har funderat ganska mycket på vad det är som avgör egentligen vilken inställning man får till en ny klientplattform som Windows 8. Det finns nog inget standardsvar, och det finns nog djupt rotat hos vissa av oss. Har man som användare använt Windows XP i 10 år, eller använt MAC i hela sitt liv kan jag förstå att det kan bli en liten omställning. Men jag inbillar mig i alla fall att jag kan se ett mönster vilket är intressant.

Om du som användare får en introduktion/demo innan du får den nya plattformen satt i händerna, då upplever jag att man får en annan inställning och förståelse för hur man faktiskt kan arbeta lite smartare och möjligheterna med den nya plattformen. Det kanske inte är någon nyhet eller hur? Men hur många säkerställer att användarna få en utbildning innan dom får det nya? 

Windows 8 är bara gjort för touch hör jag ofta. Windows 8 kräver inte touch, har själv kört Windows 8 i ett år utan touch. Men nu sista tiden har jag haft förmånen att använda en hybriddator med touch. Inser att det nästan är omöjligt att sluta "pilla" på skärmen. Det är ju helt fantastiskt hur mycket fortare det går att t ex göra ett val på skärmen med ett finger än att leta upp musen och klicka….

Sen är det alltid dom som ser bara problem och fel i allt, dom läser webben och där säger någon att Windows 8 är dåligt för det inte finns någon startmeny?!? Det är det jag menar, då har man inte förstått att den nya startknappen är både smart och modern. Men okey, vad ser jag för mönster här egentligen?  Jo, det är många gånger de som själva inte kör Windows 8 som har mycket åsikter. 

Till er vill jag säga: Touch it…  You like it!

  1. Touch är framtiden. Windows 8 är plattformen som säkerställer att du kan nyttja ny modern hårdvara och arbeta båda med fingrar, penna, tangentbord, mus och även navigera i appar genom rörelser framför skärmen utan att röra skärmen.
  2. Bättre ROI. Moderna enheter är tunnare, lättare och snabbare. De kostar mindre än din fyra år gamla pc, som dessutom har 50 procent mer problem än en ny.
  3. Minskade underhållskostnader och ofrivilliga stopp. Ett nytt system har färre problem och minskar antalet förlorade arbetstimmar.
  4. Smartaste enheten för ny arbetskraft. Flexibiliteten ökar om varje anställd får den bästa enheten för just sitt jobb. De nya hybriderna fungerar både som laptop och läsplatta; därmed ökar mobiliteten.
  5. Ökad säkerhet för din verksamhet och dina kunder. Kraftigt förbättrad säkerhet som skyddar kritisk information och försvårar intrång.
  6. Bred kompabilitet med existerande verktyg och program. Stödjer fler program och verktyg än något annat operativsystem.
  7. Flexibilitet. Fungerar lika bra med touchenheter som utan. Dessutom snabbare uppstartstider, längre batteritid och använder mindre minne – samt access till tusentals appar i Windows Store.
  8. Produktiv. Med en ny och tunn, bärbar affärsdator eller läsplatta når du Officepaketet var du än är.
  9. Sökfunktion som den borde vara. Sökmöjligheterna har utökats rejält och möjligheterna att hantera filer är fler och bättre.
  10. Traditionellt eller modernt. Nu finns faktiskt valet i en Windows 8 att arbeta på det sätt som passar dig och för arbetsuppgiften. Traditionella skrivbordsprogram eller använda appar när du vill det i samma plattform och enhet.

Så det finns ingen ursäkt, vill du veta lite mer om Windows 8.1 kan du läsa mer på www.atea.se/windows81special

Dela gärna med dig hur just du arbetar smartare med Windows 8!

Martin Öster - Affärsutvecklare Klientlösningar