Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till IoT
inomhuspositionering It-infrastruktur

Inomhuspositionering

Med inomhuspositionering kan du skapa interaktion med besökare och anställda, erbjuda nya tjänster och minska kostnader för till exempel support och hyra.

Möjligheterna med inomhuspositionering

Idag efterfrågas tjänsten inom en mängd olika områden, till exempel sjukvård, skola, handel och arbetsplatser. Med inomhuspositionering blir verksamheten mer konkurrenskraftig och effektivare.

Inomhuspositionering möjliggör inte bara direkta värden utan också ett gränssnitt mot målgrupper som verksamheten vill kommunicera med. Gränssnittet kan användas till direkta tjänster som att hitta människor eller utrustning och kan ligga till grund för mer långsiktiga beslut, som hur verksamheten bör förändras för att bli mer kostnadseffektiv.

Är du nyfiken på användningsområden?

?

Kom igång med en inspirationsworkshop

Vi hjälper dig att omvandla era framtidstankar till konkreta handlingar. 

I tjänsten ingår en åtta timmars workshop med:

  • Diskussion om vad inomhuspositionering är och hur det har förändrat andra verksamheter.
  • Grupparbete för att identifiera möjligheterna i din verksamhet.
  • Gemensamt arbete med att identifiera nytta och utmaningar.
  • Diskutera prioritering och nästa steg för att komma igång med arbetet.

Leverans sker i form av kompetensöverföring som förekommer under workshopen och en rapport med resultatet från grupparbeten.

Effekt i verksamheten

Under inspirationsworkshopen berättar vi vad inomhuspositionering är och ger konkreta exempel på hur några verksamheter har nyttjat inomhuspositionering och hur det har förändrat deras arbetssätt. Vi har gruppdiskussioner om hur er verksamhet kan dra nytta av inomhuspositionering och vilka utmaningar som finns. Vi hjälper er framåt med inomhuspositionering. 

Exempel på hur inomhuspositionering kan användas i olika verksamheter för att bli mer konkurrenskraftig och effektivare.

Användningsområden

Inomhuspositionering på kontor
Digitaliseringen möjliggör en större dynamik på kontoret. Med inomhuspositionering hittar du snabbt lediga lokaler, verktyg, system och kollegor. Inomhuspositionering med smart office-funktioner är det perfekta komplementet till det aktivitetsbaserade kontoret. För kontorets facility manager finns dessutom möjligheten att se vilka delar av kontoret som används mer eller mindre. Det gör att kontorets ytor kan optimeras över tid, samtidigt som till exempel renhållning och städ kan anpassas efter behov.

Inomhuspositionering för retail
Att kommunicera aktivt med kunden i butik skapar en bättre upplevelse samtidigt som det ökar försäljning och ger värdefull information om beteende. Att erbjuda kund möjlighet att hitta varor eller att få erbjudanden direkt i mobilen baserat på position i butik är idag en realitet.

Inomhuspositionering för vården
Inom vården går mycket tid åt till att leta efter kollegor och utrustning. Genom att implementera positioneringssystem kan arbetet utföras mer effektivt. Att snabbt lokalisera en mobil ultraljuds-röntgenvagn, specialistläkare, lediga sängar eller felanmäld utrustning sparar tid i det operativa arbetet och värdefull tid med patienterna ökar.

Jag vill veta mer om inomhuspositionering

?

Tillbaka till IoT
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer