Laddar meny

Så fungerar vår flexibla datacentertjänst

Vår specialist Jonas Emilsson affärsutvecklare inom datacenter förklarar hur tjänsten fungerar mer ingående.

Vad består lösningen av?

En lokalt installerad hyperkonvergerad plattform från HPE manageras av Atea på distans. Ni provisionerar era virtuella servrar från den inbyggda självbetjäningsportalen.

Portalen verkar ju vara hjärtat i lösningen men hur fungerar den egentligen?

Portalen körs i en virtuell maskin som en del av tjänsten. I portalen får ni en samlad bild av virtuella servrar både lokalt och i molnet genom att den kommunicerar med den underliggande virtualiseringsmiljön. Portalen bygger på Open Source teknik från Redhat.

Om jag beställer Atea molnserver via portalen, behöver jag då sätta upp en VPN-lösning?

Ja, det behöver du då Atea molnserver är mjukvarubaserad. Det är enkelt för våra konsulter att hjälpa dig att konfigurera upp och din befintliga brandväggsutrustning kan användas.

Ingår övervakning av våra servrar som går lokalt i den hyperkonvergerade lösningen?

I tjänsten övervakar vi den hyperkonvergerade plattformen. Du får information om händelse samt status vid störning.  De virtuella servrarna som körs på lösningen övervakas inte som en del av lösningen, vill du övervaka de kan vår tjänst molnbaserad it-drift kan användas.

Vill du få reda på vad tjänsten kostar för dig, kontakta oss här!

Genom att skicka detta formulär godkänner jag att Atea hanterar mina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar. Så här hanterar vi dina personuppgifter

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer