Så hanterar du säkerhetsincidenter på ett strukturerat och effektivt sätt

Allt fler utmaningar inom cybersäkerhet kräver en god förmåga att upptäcka, åtgärda och rapportera dina säkerhetsincidenter. SIEM & SOC som tjänst ger ditt säkerhetsarbete visibilitet, intelligens och målmedvetenhet. Dessa två säkerhetstjänster från Atea byggd på IBM-teknologi hjälper dig med de tekniska verktygen, organisationen och spetskompetensen som behövs – dygnet runt, överallt!

Många verksamheter brottas med stora säkerhetsutmaningar inom it. Med ambitionen att göra specialistkompetens och den senaste tekniken tillgänglig för fler, har Atea utvecklat SIEM och SOC som tjänst – två lösningar som hjälper dig få kontroll, överblick och upptäcka säkerhetsincidenter. Du får också stöd att prioritera incidenterna, tolka rapporter och fatta rätt beslut framåt.

Få stöd av de främsta

Från kaos till förebyggande arbete

Integrera och skapa överblick

Underlag för kloka investeringar 

Enklare att följa lagar 

Med allt mer komplexa it-miljöer, hårdare lagar och växande cyberhot ökar kraven på it-säkerhet. Samtidigt som människor behöver öka sin medvetenhet krävs även lösningar som tar ett helhetsgrepp på företagets it ur ett säkerhetsperspektiv. Det säger Robert Nilsson, säkerhetsexpert på Atea.

Hot mot it-miljön
Intrång i datahallen! Men ingen panik utbryter, eftersom it-avdelningen vet och har rutiner för hur de ska agera. Med stöd av tjänsterna får it-avdelningen snabbt och effektivt en rapport som beskriver incidenten, vad som hänt och vilka som drabbats. Läs mer
Prioritera dina säkerhetsincidenter
De säkerhetsansvariga stöttar ledningsgruppen med rapporter och analys. Ledningsgruppen får i sin tur beslutsunderlag och förslag på hur verksamheten kan agera framåt. Med Ateas tjänster inom SIEM och SOC har de säkerhetsansvariga fått överblick, kontroll och hjälp att prioritera säkerhetsincidenter. De nya rutinerna och verktygen gör att verksamheten enklare kan rapportera incidenter och deras omfattning, både internt och till myndigheter. Läs mer
Smartare säkerhet med AI
En artificiell intelligens vid namn IBM Watson for Cyber Security går varje dygn igenom tusentals säkerhetsbloggar, artiklar och annat innehåll – allt för att på ett ögonblick ge de säkerhetsansvariga ett relevant underlag när en incident utreds. Läs mer
Säkra dina tillgångar
Det här företaget har skyddsvärd data och servar utspridda på många platser: i den egna datahallen, i molnet samt i hybrida lösningar. Samtidigt arbetar medarbetarna i högre utsträckning mobilt, från olika enheter och platser. Trots detta har verksamheten lyckats bygga upp en hög säkerhetsnivå med hjälp av de nya tjänsterna. It-avdelningen har idag struktur och överblick av samtliga system och enheter – vilket gör det möjligt att spåra och koppla ihop misstänkta aktiviteter och samband för att upptäcka säkerhetsrisker och incidenter. Läs mer
Från kaos till lugn
Med de nya tjänsterna har vardagen gått från kaotisk och stressig till att präglas av ett strategiskt lugn. Modern teknik och kompetenta analytiker uppmärksammar verksamheten på säkerhetsincidenter – som prioriteras så att alla kan arbeta så effektivt som möjligt. Tjänsterna innebär att Atea hjälper dig att utforma rutiner, stöttar med säkerhetsbevakning dygnet runt och expertanalys när något inträffar. Läs mer

Här utvecklas, designas och tillverkas elbilar i toppklass. Stämningen präglas av ett fokuserat lugn, trots att försök till intrång sker regelbundet. Med nya tjänster från Atea har verksamheten fått överblick, kontroll och stöd att prioritera it-säkerhetsrisker och incidenter.

Artificial Intelligence (AI) är idag ett världs omväxlande verktyg som ökar människans förmågor på ett antal områden. Cybersäkerhet är en av de största utmaningarna för vår generation.

Det syftar till att skydda vår världs data, idéer och processer; Omintetgöra kriminella företag som lever på våra företag; och utnyttja människor runt världen.

Området är en av de mest underbemannade branscher i världen. Hjälp behövs för att göra nuvarande säkerhetspersonal effektivare och förstärka intelligensen. Denna hjälp kommer från AI.

  

Vill du veta mer och komma i kontakt med oss rörande våra tjänster? Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig.

IBM Security och Atea Säkerhet är strategiska partner inom cybersäkerhet. Atea hjälper kunder med avancerade lösningar för cybersäkerhet på ett enkelt sätt, byggt på IBM:s teknologi och tjänster.

Läs mer om vårt partnerskap

Prata med mig om it-säkerhet
Robert Nilsson
Chef Säkerhetstjänster
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer