Laddar meny

Game of Phones

Återvinning av it ska bli lika självklart som att panta burkar.

Varför är det inte så idag? Ett ökat återtag av it och elektronik är avgörande för en hållbar framtid, därför vill vi förändra hur organisationer hanterar sin gamla it-utrustning. För att belysa utmaningen drar vi i gång en landsomfattande informationskampanj, Game of Phones.

 

 

Game of Phones är en 300 kilo tung och över två meter hög tron byggd av återvunna mobiltelefoner. Den är en lekfull flört med The Iron Throne, som är känd från tv-serien Game of Thrones. Uppmaningen till ökat återtag symboliseras av mobiltelefoner som belyser ett välkänt faktum; att de flesta av oss har en eller flera mobiler liggandes i byrålådan hemma. Telefoner som borde återvinnas. Varje år säljs cirka fyra miljoner mobiltelefoner i Sverige och enligt Naturskyddsföreningen återvinns cirka tio procent av dessa.

Vi vill få alla att planera för sitt återtag av it genom att skapa förståelse för hur enkelt det är att bidra till minskade Co2-utsläpp och ett mer cirkulärt samhälle. Att återvinna sin it är den lägst hängande frukten åtgärdsmässigt som ett företag kan göra. Vi tror att det handlar om att öka kunskapen kring området. Återtag av it är en rationell åtgärd som är både miljösmart och säker. Trots det, är det alldeles för få som gör det. Låt oss ändra på det.

Under hösten kommer Game of Phones turnera med Atea IT-arena till sjutton svenska orter.

Våra specialister kommer finnas på plats för att utmana din verksamhet att sätta mål runt återvinning och återanvändning av gammal it-utrustning. 

 

Återvinn och återanvänd din gamla it-utrustning med Goitloop

Goitloop är en modern cirkulär ekonomisk modell inspirerad av naturens kretslopp och modernt hållbarhetstänk. Hos oss kan du vara helt säker över att vi hanterar allt säkert och miljömässigt.

 

Lönsamt för Växjö kommun att återvinna it

Att återvinna gammal it-utrustning istället för att slänga den på skroten är inte bara miljövänligt. För Växjö kommun har det också blivit ett ekonomiskt lyckokast.

"Det bästa vi kan göra för miljön är att förlänga livet på en befintlig produkt istället för att tillverka en ny."

Läs mer

Vill du veta mer om goitloop eller komma igång med återvinning och återanvändning? Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig. 

Daniel Norlin

Erbjudandespecialist

daniel.norlin@atea.se

08-477 48 65

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer