Laddar meny

Skydda ditt datacenter i molnet med Disaster Recovery som tjänst

Katastrofsäkra ditt VMware-baserade datacenter i molnet, enkelt och kostnadseffektivt med Disaster Recovery som tjänst. Vid en katastrof sker växlingen från den egna datahallen till den speglade versionen i Ateas moln på endast några minuter.

Med vår molntjänst skyddar du det viktigaste du har – information och affärskritisk data.

 

 

 

 

Datum: 14 juni

Tid: kl. 14.00-15.00

 

Hur skyddar du affärskritisk information i molnet och hur kommer du snabbt igång med Disaster Recovery som tjänst?

Vi går igenom:

  • Hur du skyddar dina virtuella serverar med replikering till molnet.
  • Hur du kan styra vilka serverar som ska skyddas samt vilken typ av skydd och med vilken frekvens.
  • Hur du på ett mycket enkelt sätt kan växla över driften till molnet när en störning uppstår och hur du växlar tillbaka när problemet är åtgärdat.
  • Tjänstens funktionalitet och verksamhetsnytta.

Med en reservdatahall i molnet står företaget aldrig utan det livsviktiga it-stödet. I en värld där it-miljöer allt oftare hotas av cyberkriminella och extrema vädersituationer är katastrofsäkring på väg att bli en hygienfaktor. Ateas Disaster Recovery som tjänst är den första av sitt slag i Europa – optimerad för VMware.

  1. Avbrott påverkar minimalt
  2. Inga nya verktyg
  3. Flexibilitet ger kontroll
  4. Hjälp med återställning efter virusattack
  5. Företagets ledning har full kontroll

En speglad datahall i molnet ger företagets verksamhet trygghet i en värld där cyberhot och extrema vädersituationer blir allt vanligare. Med Disaster Recovery som tjänst kan även mindre företag säkra sin it-miljö.

Jonas är affärsutvecklare inom datacenter och har under hösten presenterat en tjänst som länge varit efterfrågad av många kunder, inte minst de lite mindre företagen. 

Jonas Emilsson uttalar det inte. Men han utstrålar det alldeles tydligt: ”Äntligen!”.

Magnus Backman, Nordisk teknikchef på VMware, berättar varför företaget utvecklade Disaster Recovery som tjänst tillsammans med Atea.

Traditionellt sett har it-system katastrofsäkrats genom att investera i dubbla datahallar. Om något går snett på det ena stället går det snabbt och enkelt att växla över till det andra och den dagliga verksamheten kan rulla på utan avbrott. Men att ha infrastruktur på två ställen är dyrt och därför saknar många en fullgod katastrofhantering, i synnerhet mindre organisationer.

Katastrofsäkring i molnet skapar en fundamental trygghet för företag som driftar sin egen it. Vid en störning går det att på bara någon minut växla över till en kopia av it-miljön och på så sätt undvika kostsamma avbrott i verksamheten. Disaster Recovery som tjänst kompletterar befintlig VMware-plattform för maximal flexibilitet och enkelhet.

Genom att skicka detta formulär godkänner jag att Atea hanterar mina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar. Så här hanterar vi dina personuppgifter

Vill du veta mer eller komma igång med Disaster Recovery som tjänst? Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig eller ring vår Product Manager Natalie Yilmaz på tel. 08-477 48 83.

I samarbete med VMware

Atea har ett nära samarbete med VMware. Atea är Premier Solution Provider partner med högsta partnerstatus och kompetens inom samtliga områden. Atea har ca 55 certifierade VMwarekonsulter, 25 certifierade tekniska säljspecialister och 35 certifierade säljare med stor geografisk spridning.

Natalie Yilmaz
Product Manager
natalie.yilmaz@atea.se
+46 8 477 48 83
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer