Hoppa till huvudinnehåll
Virtualisering Flexibel arbetsplats

Virtuella skrivbord och appar ger valfrihet för användaren

Ge dina anställda frihet att arbeta var som helst med virtuella skrivbord och minska samtidigt företagets it-kostnader. Möjlighet till molnbaserad eller hybrid miljö vid behov.

Fördelar med virtuella appar och skrivbord

Centralisering – Installationer av applikationer sker på ett enda ställe och alla som har rättigheter får applikationen synlig i portalen. En nyanställd kommer igång omedelbart efter att ha fått sin hårdvara.

Trygg och säker klientplattform - alla applikationer och data stannar i datacentret i molnet, och åtkomst sker via 2-faktors verifiering från teoretiskt vilken enhet som helst.

Flexibel arbetsmiljö - åtkomst sker via en portal som användaren surfar till eller via en konfigurerad agent.

Effekten med virtualisering

It-avdelningens arbetsbelastning minskar markant och användarnas valfrihet ökar då de kan välja att arbeta från vilken enhet som helst.

Vid exempelvis en datorförlust kan användaren ansluta sig till sin arbetsyta genom vilken annan enhet som helst, hemmets, hotellets, smartphone eller platta. Eftersom data inte lagras på den lokala enheten och sessionen finns centralt tar användaren över den till den nya enheten och fortsätter där den var. Risken att obehöriga kommer över information från den stulna datorn är obefintlig, då den inte innehöll några applikationer eller data från företaget.

Atea har lång erfarenhet inom området och en väldefinierad arbetsprocess för införande av dessa typer av projekt.

Fråga mig om virtualisering

Jenny Brandell
Concept manager