Hoppa till huvudinnehåll
Digitalisering i skolan

Göteborg: Digitala nationella prov och digital kompetens

Vad krävs för ett lyckat provgenomförande i form av teknik och digital kompetens? Kan man genomföra provet på alla enheter och vilka tillbehör behövs?

Det är frågor som vi kommer att belysa under eventet och du får möta experter inom nätverk, identitetshantering och digital kompetens. Ta möjligheten att också nätverka med andra som står inför liknande utmaningar och med våra partners på plats.

Det här eventet vänder sig till dig som ansvarar för förberedelserna och införandet av de digitala nationella proven med start år 2024. För att eleverna ska kunna genomföra proven behöver alla skolor få rätt teknik, organisation och kompetens på plats.

Tid för event
10/5 2023, 12:30 - 14:45
Målgrupp
Skolchefer, Rektorer, IKT-strateger, Verksamhetsutvecklare, Förstelärare och ledare från IT-avdelningar i kommuner och fristående skolor.
Var
Göteborg
Kostnad
Kostnadsfritt

Det är huvudmannens ansvar att säkerställa att genomförandet av proven sker på ett likvärdigt sätt, men även att elever och lärare har den digitala kompetens som krävs och känner sig trygga med att allt faktiskt fungerar. Det kräver samarbete på alla nivåer i organisationen. Den digitala infrastruktur behöver finnas på plats, såväl som den digitala kompetensen hos rektor, lärare och elever.

💡Ateas IT-arkitekt ger stöd i förberedelsearbetet och ger en bild av vad som krävs i form av nätverk och teknik. Begrepp som ePPN, IdP, federation och provisionering förklaras och hur dessa hänger samman.

👉Atea Skolas Verksamhetsutvecklare tydliggör vilken kompetens som kommer att krävas beroende på vilken roll du har på din skola och hur kompetensutveckling kan stödja den långsiktiga utvecklingen. Vi lyfter också blicken på vad adekvat digital kompetens kan vara i en snabb föränderlig värld där tekniker som AI skapar både möjligheter och utmaningar för skolan. Och där vi också behöver utveckla förmågor för samarbete och kommunikation.

Varmt välkommen!

Patrik Glad, Hanna Nelson, Madelene Schöldberg & Tina Tegnér

Agenda

12.30-13.00 Välkommen på mingel med oss på Atea-kontoret! Dela erfarenhet med varandra och ställ frågor till våra Partners kring managering, säkerhet och tillbehör.
13.00 Inledning: Vad alla behöver känna till om de digitala nationella proven och vikten av samarbete i organisationen.
13.25 Breakout sessions
13.45 Kaffe
14.00 Breakout sessions
14.25 Vi summerar och tar ut riktning framåt.
14.45 Avslut

Medverkande

Jesper Lavellius 

Jesper Levallius, Jamf

Channel Sales Engineer Education

Patrik Glad

Patrik Glad, Atea

Verksamhetsutvecklare

Mattias Larsson

Mattias Larsson, Atea

It-arkitekt

Tina Tegner

Tina Tegnér, Atea

Verksamhetsutvecklare

Therese Gripenstam

Therese Gripenstam, Logitech

Education Channel Manager Nordic

Madelene Schöldberg

Madelene Schöldberg, Atea

Verksamhetsutvecklare

Kontakta mig om du har frågor

Hanna Nelson
Skolspecialist
hanna.nelson@atea.se