Hoppa till huvudinnehåll

Agenda

Torsdag den 20 april kl 13.00-16.00 är det dags!

12.45 Receptionen öppnar i Hopin, välkommen att logga in
13.00 Välkommen till Atea Insikt
Anna och Mattias - moderatorer för Atea Insikt 2023

Sändningen från huvudscenen drar igång med dagens programledare Anna Bergman och Mattias Bruhn från Atea.                                                     

13.10 Effektivisering, AI och behovet av förändring

John Lagström, Innovationsledare på Domstolsverket delar med sig av sina insikter om "Effektivisering , AI och behovet av förändring". 

Lyssna på spaningar från Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft, om framtiden med AI och ChatGPT.

Vi avslutar passet med ett samtal mellan John Lagström och Ola Jorup, Concept Manager, Information Management på Atea.

 

13.40 Förändringsledning i praktiken

Sofia Ring, Verksamhetsutvecklare på Saab delar med sig av sina erfarenheter av förändringsledning. 

Varför är det så svårt med förändring? Beteendeutvecklarna Leif Nyman och Zenita Toftgård från Indea pratar om anledningen. 

Passet avslutas med ett samtal mellan Sofia Ring och Petra Karlsson, Concept manager project and change management på Atea. 

14.10 - 14.15 Paus

 

💡 14.15 Få med dig hela verksamheten på förändringsresan

När Cecilia Lejon, Kommundirektör på Värmdö Kommun, började sin tjänst i januari 2020 fick hon uppdraget att få kommunen att arbeta ”smartare” på olika plan, och där ingick att bli mer digital.

Som en del i förändringsarbetet har kommunen, med Cecilia Lejon i spetsen, dragit igång Smartare Värmdö, en satsning på tre år. Målet: Se till att kommunanställda använder sin tid på bästa sätt, delvis genom digitalisering. Det ska så småningom leda till högre kvalitet på tjänsterna och kortare handläggningstider.

Nominerad till och slutligen på en andra plats i Årets Chef 2023 med motiveringen: ”En kraftfull förändringsledare som med banbrytande insatser inom digitalisering och automatisering har revolutionerat sin sektor och fått andra kommuner att vallfärda för lära av arbetssättet.”

14.30 Säkerhet och förändring som påverkar verksamheten

Eva Bjurling, It-chef på Borlänge Kommun berättar om hur de jobbar med säkerhet. 

Hur ska man kommunicera vid en attack? Lyssna på Karl Selin, IT-säkerhetsspecialist vid MSB/CERT-SE för tips. 

Eva Bjurling och Björn Odelfalk, Säkerhetsspecialist på Atea avslutar passet med ett samtal på temat. 

 

15.00 Hur förändrar digitalisering verksamheten?

Lyssna på Cristian Brolin, CDO på Södra som berättar om hur de har jobbat med att öka processeffektivitet i administrativa och industriella processer, att göra det enklare att vara kund och medlem, att hela tiden se om det finns nya spännande affärsmodeller och slutligen att skapa ett bättre värde även för samhället i stort.

Inspireras av Johan Magnusson, Professor och föreståndare SCDI på Göteborgs universitet som ger konkreta tips på hur man lyckas med digitalisering. 

💡 15.35 "Inför nytt som gör nytta - så lyckas du med din implementering!"

Ulrica von Thiele Schwarz ger konkreta råd till dig som ska ta dig an ett förbättringsuppdrag och tips till organisationer som ska implementera något. Hon beskriver hur ett lyckat införande av en metod eller ett arbetssätt kan och ska gå till.

Oavsett vad som ska implementeras är likheterna slående. Utmaningarna, fallgroparna och de nödvändiga åtgärderna är i mångt och mycket desamma enligt Ulrica von Thiele Schwarz.

Hon är leg. Psykolog och professor i psykologi på Mälardalens universitet. Tillsammans med Henna Hasson* har hon skrivit ”Implementeringsboken”. Boken och det Ulrica kommer att prata om under Insikt handlar om att ”införa nytt som gör nytta”.

*Henna Hasson är professor i implementering vid Karolinska institutet och verksamhetschef för Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin.

 

15.50 Take aways från Insikt 2023 tillsammans med dagens talare. 

16.00 Tack för idag!