Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Atea i Almedalen

Välfärdsteknik i Almedalen

Mötesplatsen för digitalisering av äldreomsorgen

Var delaktig i den högaktuella debatten om digitaliseringen av vård & omsorg. Bland annat om hur molnet vara en del av digitaliseringen av vård & omsorg på ett tryggt sätt?

Ta också del av passet där vi delar med oss om hur man kan köpa välfärdsteknik på ett effektivt, tryggt och säkert sätt.

Vi ser fram emot att möta dig på plats.

Här hittar du oss

Mellan 4-6 juli hittar du vårt team inom Atea Äldreomsorg på lite olika platser. På Dagens samhälles scen framför Wisby Strand (mitt emot Kallis) Hitta hit. Och i Ateas lokal i Restaurang Bolaget. Hitta hit.

Hoppas vi ses på i samband med några av våra seminarier och i Almedalens mingel.

Ateas team inom Äldreomsorg

Agenda

 

Måndag 4 juli 

16.00-16.45: Så ökar vi digitaliseringstakten för välfärdsteknik inom offentlig sektor

Teknikutvecklingen inom välfärdsteknik går snabbt och ibland känns det omöjligt för en enskild offentlig förvaltning att navigera sig genom djungeln av nyheter inom välfärdsteknik. Frågan är också hur man får den nya tekniken att hänga ihop i en helhet och hur du nyttjar teknik tryggt och effektivt.

På det här seminariet får du inspiration och tydliga exempel på hur du kan påverka digitaliserings-takten i din kommun eller region och hur välfärdsteknik kan nyttjas på ett säkert sätt inom ramen för LOU. Hur kan verksamheten utföra upphandling och kommunikation på ett lagligt och ända-målsenligt sätt, för att säkerställa kravställning?

Talare: Malin Sölsnaes, chef Äldreomsorg, Atea, Björn Bergström, Jurist och specialist för upphand-ling på offentlig sektor.

Tisdag 5 juli

14.00-15.00 Hur kan Sveriges kommuner digitalisera på ett säkert sätt inom vård och omsorg?

Vi behöver utveckla och ändra vårt arbetssätt för att klara framtidens demografiska utmaning i vårt samhälle. Det vet vi, men hur kan vi digitalisera med stöd av molnet på ett säkert sätt?

Vilka förutsättningar ger lagrummet och hur kan man tänka kring säkerhetsfrågan?

Atea tillsammans med en av modellkommunerna lyfter frågorna, resonerar och reflekterar kring möjligheter och utmaningar och hur vi tar oss framåt.

Talare: Malin Sölsnaes, chef Äldreomsorg, Atea, Carl-Johan Ekelund, Information management säkerhet, Atea, Shadan Ghafouri, Projektledare modellkommun, Eskilstuna kommun

 

Onsdag 6 juli

10.00-10.45: Hur kan Sveriges kommuner digitalisera på ett säkert sätt inom vård & omsorg?

Vi behöver ändra arbetssätt för att kunna möta nutidens och framtidens behov av omsorg för våra sköra och äldre. Vi vill kunna erbjuda en trygg vardag och att få vara självständig så länge man själv vill och kan. Digitalisering är definitivt en av nycklarna. Men hur gör man det på ett säkert sätt?

Det finns en osäkerhet kring lagstiftningen, känsliga personuppgifter ska hanteras och kritisk in-formation behöver skyddas. Allt detta samtidigt som medborgare ställer högre krav på moderna tjänster. Lägg också till den demografiska utmaningen med att vi blir allt äldre och att befolknings-takten inte ökar i samma utsträckning. Vilken roll spelar molnet i att lyckas med digitaliseringen? Vilka är utmaningarna och vilka vägar framåt finns att välja emellan?

Talare: Malin Sölsnaes, chef Äldreomsorg, Atea, Carl-Johan Ekelund, Information management säkerhet, Atea, Shadan Ghafouri, Projektledare modellkommun, Eskilstuna kommun

 

Har du frågor?

Malin Sölsnaes
Malin Sölsnaes
Chef Äldreomsorg
malin.solsnaes@atea.se
Tillbaka till Atea i Almedalen