Tillbaka till Event

Webinar - Digitala datasalar från Atea – molnbaserade och skalbara datasalar

Med dagens rådande samhällssituation dyker det ständigt upp nya utmaningar som sätter våra IT-miljöer på prov och som kräver att man vågar tänka nytt och vågar ta i bruk nya smarta lösningar. Fr om 15 juni så ska undervisningen i landet börja återgå till det normala men universitet och högskolor uppmanas att bedriva teoretisk undervisning på distans och praktisk undervisning på plats. Hur anpassar man sig till detta och hur säkrar man kapacitet inför framtiden?

Med digitala datasalar från Atea får ni en färdigpaketerad tjänst som kan fungera som en helt fristående datasal eller som ett komplement till er befintliga. Lösningen är helt molnbaserad och är därför väldigt enkel att sätta upp och managera. Man betalar endast för den tid man använder varje enskild dator i datasalen och datasalen håller sig alltid uppdaterad. Lösningen är anpassad för att kopplas ihop med kursscheman för automatisk uppstart av lektionerna.

Digitala Datasalar från Atea sätts upp med hjälp av Microsoft Azure. Alla universitet och högskolor som är anslutna till Sunet kan köpa och konsumera Microsoft Azure via Géants ramavtal, där Atea har fått tilldelning att leverera Microsofts Azure.
Géant upphandlingen är genomförd under engelsk lag som uppfyller EU:s upphandlingsdirektiv vilket betyder att upphandlingen är giltig i alla EU:s medlemsstater, däribland Sverige. Du som kund kan avropa Atea Digitala Datasalar genom att använda Géant avtalet.

Anmäl dig till webinaret så får du höra mer om lösningen och se en demo av Atea Digitala datasalar.

Välkommen!

Vid frågor kontakta Erik Andersson på tel. 019-603 43 94 alternativt e-post.

Tid för event
23/6 2020, 10:00 - 10:45
Var
Online
Kostnad
Kostnadsfritt
Anmäl dig här!
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer