Tillbaka till Event

Hantera dina behörigheter på ett säkert sätt

Atea och IBM bjuder in till webinar den 22 oktober

I juni 2020 kom det en rapport från bl.a FRA, MSB och polisen där man rekommenderade 10 åtgärder i syfte att öka Sveriges informations- och cybersäkerhet. En, mycket viktig, punkt handlar om att ” Begränsa och skydda användningen av systemadministrativa behörigheter”.
Vad detta innebär kommer vi att förklara under detta webinar.

Den vanligaste orsaken till dataläckage eller olaga intrång är obehörig tillgång till resurser i it-miljön. Detta kan bl a bero på stulna inloggningsuppgifter eller att någon obehörig får tillgång till saker den inte ska ha tillgång till.

En vanlig metod för hackare att ta sig in hos en organisation är att först skicka ut s.k phishing mail, där någon användare omedvetet klickar på en länk, som ger angriparen tillgång till dennes användarkonto. Majoriteten av dessa intrång är förhållandevis harmlösa, men om en målmedveten hackare tagit sig in, använder den sig av de stulna inloggningsuppgifterna för att söka sig vidare internt inom organisationen, tills man kommer över ett konto med hög administrativ behörighet, som därefter gör det enklare för hackaren att ta sig vidare tills man hittar det man är ute efter.

Oftast sker detta i det fördolda och man upptäcker inte angreppet förrän det är för sent. Den sista tiden har mängder av angrepp skett, där angriparna i det tysta stjäl information för att sedan kryptera alla system och kräva en stor lösensumma, s k Ransomware.

För att förhindra att angripare lyckas komma över nya behörigheter till känsliga system, finns olika lösningar inom Privileged Access Management, PAM. Dessa system etablerar kontroll över, och säkrar upp, vilka resurser som ska få tillgång till olika delar av it-miljön.

Under detta webinar kommer vi, tillsammans med vår partner IBM, berätta mer om denna teknologi. Fokus kommer att ligga på IBM Security Secret Server (ISSS), som är en mycket kraftfull och användarvänlig plattform som hjälper organisationer att säkra upp åtkomst till
administratörskonton och höga behörigheter för att undvika att dessa hamnar i orätta händer.

Vi kommer att blanda teori med några praktiska demos.

Varmt välkomna!

Vid frågor kontakta:

Per Sondell på tel.0660-860 56 alternativt e-post.

Tid för event
22/10 2020, 14:00 - 15:00
Sista anmälningsdag
20/10 2020
Var
Online
Adress
Microsoft Teams, länk för anslutning till webbinariet kommer närmare eventet.
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt
Jag vill anmäla mig
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer