Tillbaka till Event

Digital Future 2020

Digital Future – Vad behöver du göra idag för att vara relevant i morgon?

Atea i Sundsvall bjuder in dig till en halvdag med keynotes, seminariepass och mingel den 18 mars på Elite Hotell Knaust.

Med hjälp av modern teknik kan vi bryta traditionella mönster och ta innovativa kliv. Hur organiserar vi oss för att kunna dra nytta av den nya tekniken? Vem ska ta ansvaret för transformationen? Hur säkerställer vi att verksamheten får ut effekten av gjorda investeringar? Hur kommer vi igång? På vilket sätt kan vi hitta tillämpningar som passar verksamheten? Frågorna är många!

Ta med dina kollegor som brinner för verksamhetsnytta och it så bjuder vi på en dag med glimtar av en futuristisk samtid och hur vi skapar en innovationsdriven kultur.

Varmt välkomna!

Sista anmälningsdag är den 11 mars. Begränsat antal platser. Vid no-show debiteras en kostnad på 250kr/deltagare.

Vid frågor kontakta Peter Gartmyr på tel.060-14 95 09 alternativt e-post.

Tid för event
18/3 2020, 08:00 - 13:00
Sista anmälningsdag
11/3 2020
Var
Sundsvall
Adress
Elite Hotell Knaust, Storg. 13 Visa på karta
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt
Jag vill anmäla mig

Agenda

08:00-08:30   Registrering och Kaffe
08:30-09:15   Keynote - Ishtar Touailat och Peter Gartmyr
09:20-10:00   IBM - 5in5 - Fem innovationer som förutspås förändra våra liv de kommande fem åren 
10:00-10:30   Fika och mingel i utställning
10:30-11:15   VR/AR - Eva Kindlundh
11:15-12:00   Breakoutpass
12:00-13:00   Lunch och mingel i utställningen

Seminariepass

09:20 - 10:00 5in5 

5in5 - Fem innovationer som förutspås förändra våra liv de kommande fem åren

Varje år visar IBM R&D några av de största genombrotten som kommer ut från IBM Researchs globala forsknings- och utvecklings lab. Teknik som vi tror kommer att förändra företag och samhälle de närmaste fem åren. Vi tar tekniken ut ur laboratorierna och in i vardagen. 

Talare: IBM

10:30 - 11:15 Verksamhetsnytta med VR/AR

Är du nyfiken på hur ni kan skapa verksamhetsnytta genom VR&AR? 

Utvecklingen går snabbt och det är svårt att hinna med att hålla sig uppdaterad. De flesta av oss har säkert hört talas om VR och AR men kanske inte vet hur man kan applicera det i sin verksamhet. Det är lätt att avfärda det som underhållning och gaming, men potentialen är avsevärt större än så. Här får du en snabb inblick i de olika teknikerna VR/AR/MR, dess styrkor och hur man kan använda teknikerna för att uppnå verksamhetsnytta.  

Talare: Eva Kindlundh

 

Ishtar Touailat

Ishtar är grundare och VD på Futuristas. Hon är serieentreprenör, har grundat och drivit sju bolag, varit innovationschef på Tieto där hon bland annat drev deras AI inkubator. För sitt arbete inom innovation, ledarskap och jämställdhet har hon blivit belönad flera prestigefyllda priser. Bland annat har hon av Veckans Affärer utsetts till en av näringslivets mäktigaste kvinnor.

Framtidens äldreomsorg

Missa inte att ett besök i framtidens äldreomsorg – upplev på plats känslan i hur ett hem hos en äldre person med funktioner av dagens teknik skulle kunna se ut, hur det skulle kunna ge större självständighet hos den äldre och frigöra tid från de som jobbar inom äldreomsorgen.

Läs mer

Breakoutpass:

Kundcase med Boliden

Bättre tillgång till data driver innovation i Bolidens gruvor.

Genom att ta ett nytt grepp om insamling och analys av data har gruvföretaget Boliden ökat sin produktivitet och kan nu ta mer proaktiva affärsbeslut. Idag är verksamhetskritiska uppgifter tillgängliga i realtid 1 500 meter under jord, vilket skapar en säkrare arbetsplats och sätter innovationskraft i händerna på gruvoperatörerna.

 

Kundcase med Region Norrbotten

Hur kommer du igång med RPA?

RPA handlar om att automatisera nuvarande verksamhetsprocesser med hjälp av mjukvarurobotar.
Roboten blir en digital medarbetare som följer förprogrammerade steg utan inblandning av en människa. Men vad är det egentligen som passar att automatisera m.h.a. RPA? Hur skapar det nytta i verksamheten? Och hur genomför du ditt första RPA projekt? Vi berättar om våra erfarenheter och delar med oss av lärdomar från några av våra mest intressanta kundprojekt bl.a. Region Norrbotten.  

Kundcase med SSG

Kom igång med Innovation genom Ingenoius Box.

Är du trött på att bara prata om innovation? Ingenoius Box inriktar sig till företag som vill komma igång med innovation. Här kommer vi snabbt fram till validering av nyttor som gör det enklare att prioritera och besluta kring vad som behöver göras för att komma framåt mot uppsatta mål och visionen. Vi delar med av oss vad SSG har upplevt med Ingenous Box.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer