Tillbaka till Event

Webinar: Säg hej då till lösenord och säg hej till lösenordsfri autentisering!

Atea och Yubico bjuder in till webinar den 12 juni

Visste du att 81% av alla intrång kan kopplas till stulna eller svaga lösenord? Enbart användarnamn och lösenord är inte tillräckligt när det kommer till att säkra åtkomsten till era tillgångar.

Genom att addera ytterligare ett lager säkerhet vid autentisering, så kallad multifaktor-autentisering (MFA), krävs inte bara användarnamn och lösenord utan även en ytterligare verifiering – vilket gör det betydligt svårare för en angripare att ta sig in, men inte omöjligt. YubiKeys är en kompakt och extremt robust multifaktor-autentiserings (MFA) säkerhetsnyckel som säkrar åtkomst till ett obegränsat antal IT-system och digitala tjänster. Den kan också användas för att helt slippa lösenord och är dessutom 100% phishingsäker!

  • På detta webinar tillsammans med Atea och Yubico så berättar vi mer om hur ni kan uppnå maximal säkerhet utan att tumma på användarvänligheten och slippa lösenord.

Varmt välkomna!

Vid frågor kontakta Kristian Lundström på tel.060-14 95 51 alternativt e-post.

 

Lösenordshantering innebär för väldigt många i organisationen inget annat än krångel. Bra lösenord är i regel svåra att komma ihåg och svåra lösenord gör inloggningarna tidsödslande och ineffektiva. Därför tenderar många använda relativt enkla lösenord, inte sällan även för att logga in mot kritiska system och applikationer. Därför kommer det nog inte som någon överraskning att just svaga och stulna lösenord är orsaken till 81% av alla dataintrång! En kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk och ett knäckt eller stulet lösenord tillhörandes en medarbetare kan ge katastrofala följder för hela organisationen då angriparna fått fotfäste.
 
Genom att tillföra fler lager säkerhet vid autentisering, så kallad Multi-Factor Authentication (MFA) eller 2-Factor Authentication (2FA), minimeras risken för intrång då angripen inte bara behöver användarnamn och lösenord utan också en ytterligare verifiering, vilket kan vara till exempel en engångskod levererad till en registrerad mailadress eller mobiltelefon.
 
Även om MFA har visat sig ge en betydligt högre säkerhet för användarna än bara namn och lösenord så är många av teknikerna som används långt ifrån helt säkra och det tillför också en komplexitet till inloggningen vilket gör att många användare hittar genvägar, även här. Den absolut vanligaste MFA är en engångskod (OTP) som skickas via sms, något som visat sig ha stora säkerhetsbrister och som det idag finns sätt för en angripare att utnyttja.
 
Med en YubiKey som multifaktor-autentisering krävs dock den fysiska nyckeln vilket ger den allra högsta nivån av skydd mot phishing och ”man in the middle” attacker, utan att kompromissa med användarvänligheten.
 
YubiKeys är en kompakt och extremt robust multifaktor-autentiserings (MFA) säkerhetsnyckel som säkrar åtkomst till ett obegränsat antal IT-system och digitala tjänster. Oavsett vilken mobil eller dator du använder så finns det en YubiKey som passar. En YubiKey behöver ingen nätverksanslutning eller batteri och håller därför i många, många år.

Tid för event
12/6 2020, 13:00 - 14:00
Sista anmälningsdag
12/6 2020
Var
Online
Adress
Microsoft Teams
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt
Jag vill anmäla mig
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer