Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Säkerhetsskola med Atea

KLASSA, en fördjupning i säkerhetsåtgärder och förvaltning

Säkerhetsskola med Atea bjuder in till webinar den 18 november

Sverige har satt som mål i den nationella digitaliseringsstrategin att bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Detta betyder att informationshantering i allt högre grad sker med hjälp av IT. Ett ökat beroende av IT innebär ökade risker som i sin tur innebär en tydlig ökning av incidenter kopplat till informationssäkerhet. För att vi ska veta vilken nivå av skydd vi behöver och vilka skyddsåtgärder detta innebär behöver vi veta vilken information vi hanterar och vilken klassning denna information har. Först då kan vi digitalisera en tjänst på ett säkerhet sätt som inte blir onödigt krånglig att använda. Detta är en förutsättning för att användarna ska ha en vilja och kunskap att använda digitala tjänster och i slutändan våga lita på dem.

Säkerhetsskola med Atea är en serie utbildningar inom informationssäkerhetsområdet som riktar sig till både offentliga och privata aktörer samt våra myndigheter. I höstens omgång har vi valt att vid fyra tillfällen prata om informationsklassificering, säkerhetsåtgärder och kravställning i KLASSA som SKR tagit fram.

Del 2 bjuder på en fördjupning i säkerhetsåtgärder i KLASSA, det vill säga. beroende på vilken skyddsnivå du väljer för din information eller ditt system rekommenderas ett antal säkerhetsåtgärder. Dessa säkerhetsåtgärder är knutna till vilket lagrum du väljer och vi tittar närmare på de lagrum som KLASSA har stöd för just nu. Förutom lagrum finns det också ett antal obligatoriska säkerhetsåtgärder som är knutna till ISO27002 och några som är knutna till OSL. Du får hjälp att omsätta säkerhetsåtgärder i KLASSA till praktiska åtgärder knutna till den dagliga verksamheten. Du får också tips på hur du kan använda information från KLASSA i din systemförvaltning.


Varmt välkommen!

Vid frågor kontakta Mårten Frosth på telefon 070-307 21 34 alternativt e-post.

 

Seminariet vänder sig till dig som jobbar inom kommun eller region och är verksamhetsansvarig, enhetsansvarig, IT-ansvarig, informationssäkerhetsansvarig, systemägare, systemförvaltare, administratör eller jobbar med digitalisering eller inköp.

Tid för event
18/11 2020, 08:30 - 09:30
Var
Online
Adress
Microsoft Teams
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt.
Jag vill anmäla mig
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer