Tillbaka till Vi kommer till

Atea IT-arena Digital Edition Gävle

Årets digitala mötesplats för oss som brinner för it och digitalisering. Vi bjuder på en dag där du får möta och lyssna till specialister samt nätverka med andra på din ort.

Som deltagare får du med dig:

Konkreta tips och berättelser från andra kunder

Talare med koll på det senaste inom teknik och digitalisering

Nätverkande med specialister och kollegor från branschen

Nyheter från ledande leverantörer


Tid för event
20/10 2020, 08:00 - 15:00
Var
Gävle, Online
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt.
Jag vill delta

Information om eventet

Årets tema: Äg din väg – i tider av förändring

Tiderna utmanar oss och det har blivit tydligt att IT är ett av våra viktigaste verktyg för att kunna fortsätta verka och skapa lösningar som gör skillnad. Vi behöver säkerställa att våra medarbetare kan arbeta effektivt och tryggt, men också hitta nya sätt att lösa problem och utvecklas.

Målgrupp:

Atea IT-arena vänder sig till hela it-avdelningen samt it-intensiva medarbetare från verksamheten som har intresse i en agenda riktad mot it.

Sociala medier

Följ oss i sociala kanaler och använd gärna #itarenan.

”Oavsett vad man har för inriktning i arbetslivet kan man omvandla den nya kunskapen till att passa in på sitt område.”

— Sagt av deltagare på Atea IT-arena

Agenda

I år har vi en fullspäckad agenda på Atea IT-arena Digital Edition. Vi har en stor bredd på passen med allt från strategiska till tekniska pass 100,200 och 300. Lär dig förstå passen genom definitionerna i nästa block. Läs mer och titta igenom agendan via knappen nedan.

Eventuella justeringar i agendan kan förekomma.

 

 

 

Kundcase

Bolidens smarta arbetsplats

Boliden använder arbetsplats som tjänst, vilket innebär att flera delar av den digitala arbetsplatsen levereras i samma tjänst. För gruvbolaget innebär det bättre omvärldsbevakning, minskad arbetsbelastning och sänkta utgifter. 

Företag: Boliden
Tid: 13:25-13:50
Inriktning: Strategiskt

Utmaningar med att utveckla IT-avdelningen i en föränderlig tid. 

Lyssna på Johan Nyström, IT Chef på Bostaden AB (Umeå kommuns bostadsbolag), som kommer att pratat om IT resan som bolaget befinner sig i och vilka utmaningar och effekter som bolaget jobbar med. Allt från att effektivisera Datacentret till köp av tjänst istället för egen drift. Får man med sig alla medarbetare i förändringen! Johan kommer att också prata om hur han har säkerställt ett bra samarbete med Atea under denna resa.

Företag: Bostaden
Tid: 10:55-11:20
Inriktning: Strategiskt

 

Northvolt bygger en hållbar, datadriven industri på rekordtid

Northvolt tillverkar gröna batterier för en blå planet. Prisvärda celler och högkvalitativa batterisystem. Allt tillverkat med ett rekordlågt koldioxidavtryck. Särskilt byggt för att ge Europa möjlighet att byta till förnybar energi - effektivt och fullt ut. För att uppnå detta gör vi saker annorlunda. Vi designar, tillverkar och återvinner allt under ett tak. Vi bygger även våra egna gigafabriker. Allt detta är oerhört utmanande och kräver att vi tänker på okonventionella sätt.

Företag: Northvolt
Tid: 11:20-11:45
Inriktning: Strategiskt

 

Lär dig förstå nivån på passet

Strategiskt

Handlar om att förstå helheten och på vilket sätt verksamheten kan ta nästa steg. Vilka beslut behöver du fatta idag för att nå en långsiktig lösning som ger konkurrenskraft i framtiden? Vilka trender finns att ta hänsyn till.

Tekniskt

Passet innehåller en demo eller kluriga tekniska frågor om hur saker och ting hänger ihop?

  • Nivå 100: Grundläggande om ämnet med förklaring av begrepp som funktion, egenskap och fördelar. Förutsätter ingen eller begränsad kunskap om ämnet.
  • Nivå 200: Medelnivå. Förutsätter 100-nivåkunskap och ger specifika detaljer om ämnet.
  • Nivå 300: Avancerad nivå. Förutsätter 200-nivåkunskap med fördjupad insikt och förståelse om funktioner i en verklighetstrogen miljö. Detaljerad teknisk översikt över en delmängd av produkt/teknik som omfattar arkitektur, prestanda, migration, driftsättning och utveckling.

Årets inspiratör – Mikael Genberg

Äg din väg med mod och passion

Det omöjliga är möjligt. I alla fall om man får tro entreprenören och innovatören Mikael Genberg. Mikael har fått världens ögon på sig genom sina fantastiska hotellprojekt med allt ifrån undervattenshotell till en vision om att sätta hus på månen.

Med avstamp i världens både framgångsrika och misslyckade monument tar Mikael med er på sin egen häpnadsväckande berg och dalbana mot extraordinära mål. Mikael använder egna och andras erfarenheter, fiaskon och framgångar som en spegel för oss alla att se hur både enkelt och komplicerat det är att vara nyskapande. 

Mikael menar att det krävs en förmåga att bygga nätverk och finna nya lösningar för att förverkliga sina idéer, och inspirerar med sina berättelser om osannolika samarbeten mellan människor från olika företagskulturer och kompetensområden.

Voister Nyhetssändning

Nyhetssajten Voister bevakar nyheter inom alltifrån säkerhet, AI och 5G till hållbarhet, jämställdhet och ledarskap och sprider branschens gemensamma erfarenheter.  

Under Atea IT-arena Digital Edition kan du ta del av Voisters nyhetssändningar med aktuella lokala och nationella it-nyheter tillsammans med Elisabeth Nore, redaktionschef Voister.

I samarbete med

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer