Tillbaka till Atea Bootcamp

Agenda

Ta del av årets agenda nedan och klicka på plustecknet för att läsa mer. 

Onsdag 27 maj

12:30 Välkommen till Atea Bootcamp Digital Edition
12:45 Keynote: Coronaspecial - effekter av corona

Företag: Atea
Talare
: Kalle Hultenheim, VD med gäster

13:00 Networking diskussion deltagare emellan
13:10 Keynote: Äg din väg - i tider av förändring

Företag: Atea
Talare
: Kalle Hultenheim, VD

13:25 Networking diskussion deltagare emellan
13:35 Pep Talk - Hur vi tillsammans lyckas på vägen mot det nya normala

Företag: Cisco
Talare: Per Samuelsson, Managing Director

13:50 Valbara pass omgång 1

Hantera dina klienter effektivt med AI
Med stöd från Advance Machine learning kan du agera, fatta beslut och därmed förbättra användarupplevelsen. Vi tittar närmare på hur TechPulse optimerar prestanda och ser till att klienterna ”mår bra” samt blir en del av den cirkulära ekonomin.
Företag: HP
Inriktning: Taktiskt

Föränderliga tider - hur bygger vi säker infrastruktur?
Efter fullt fokus på att stötta verksamheten i Corona-tider, finns det lärdomar att dra? Cisco tror det. Lyssna in så berättar vi mer.
Företag: Cisco
Inriktning: Strategisk

Skärningspunkten mellan säkerhet, efterlevnad och molnet
Allt oftare citeras säkerhet som en primär anledning till att organisationer världen över använder molnet. Men varför hävdar vissa att det fortfarande finns utmaningar att lösa för att uppnå säkerhet och efterlevnadskrav? Vi diskuterar denna paradox.
Företag: AWS

Jobba proaktivt
En vinnare i begreppet Modern Managering i skolan är it-avdelningen på kommunen som kan arbeta mer proaktivt. Utforska och förädla er it, öppna upp mängder av vägar och låt skolorna välja vilken av vägarna de vill gå. Vi visar hur det kan gå till!
Företag: Microsoft

Alla resor börjar i kanten av nätet, vad menar vi med det?
55 miljarder uppkopplade enheter år 2022 som genererar data och värde! Vi måste automatisera "onboarding" och förenkla processen för användare samt öka effektiviteten.
Företag: HPE

Sagan om containern
Handlingen kretsar kring kampen mellan verksamheten och it. I centrum står den magiska containern, som en gång för länge sedan smiddes av öppen källkod. Containern ger stor makt, utnyttjar sin ägares krafter för verksamhetens mål - kom och se slutet!
Företag: Red Hat

Hållbar livscykelhantering, för allas skull
Aldrig har det varit viktigare med en helhetssyn över livscykeln. Alla val under livscykeln skapar miljömässiga konsekvenser. Under detta pass får du reda på vad du kan göra för att undvika vanliga misstag som hindrar oss från att ha en hållbar livscykel för it-produkter.
Företag: Atea

Hur får vi största samhällsnyttan i Hälso & sjukvård & Omsorg?
Svensk politik satsar på e-hälsa och nära vård där patienten är i fokus. Hemmet blir knytpunkt där region och kommun möts med omsorg, hemsjukvård, öppenvård och slutenvård. Gränserna suddas ut, framtidens vård och omsorg behöver samverka. Hur skapas maximal samhällsnytta?
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

Säkra din väg till molnet
Har du koll på din information i molnet? Klassiskt informationssäkerhetsarbete, är det verkligen relevant? Vi går igenom hur du möjliggör säkerheten i din molnmiljö från strategi till handling.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

14:15 Pep Talk - Teknikens möjlighet att ge alla medarbetare rätt stöd oavsett behov och förutsättningar

Företag: Apple
Talare: Ulrika Jonson
14:30 Valbara pass omgång 2

Kostnadseffektivt högt upp bland molnen
Här får du veta mer om det senaste inom molnlösningar för utskrift, scanning och även helt nya sätt att nyttja din printflotta. HP visar hur du får tids- och kostnadseffektiva molnlösningar med flexibel månadsbetalning?
Företag: HP
Inriktning: Strategiskt

Vassare än någonsin!
Med outstanding prestanda erbjuder HP marknadens bredaste portfölj baserad på AMDs teknologi. Snabba och säkra leveranser ger dig god tillgänglighet på produkter med HPs alla mervärden.
Företag: HP
Inriktning: Taktiskt

Kubernetes och cloud native resan
Ledande företag definieras genom deras förmåga att utveckla programvara. Nyckeln är att öka utvecklarens produktivitet och effektivt nyttja resurser. Visste du att VMware är platsen för att bygga, köra och hantera Kubernetes optimerat och effektivt?
Företag: VMware 

Hur skapar du en strategi för hybrid it för din verksamhet?
Vi berättar hur du skapar en strategi för ditt datacenter som kan vara skillnaden mellan att vinna och försvinna och samtidigt erbjuda dina användare det mest kompletta erbjudandet vad gäller tjänster och mjukvara för alla typer av användare!
Företag: Dell Technologies

En säkrare resa till det nya arbetslivet
Kriminellas metoder för åtkomst till personliga uppgifter är fantasifulla. Cyberkriminalitet i Sverige uppgår till 7 % av BNP! Erfarenheter och konkreta sätt att skydda individer och organisationer utan att göra avkall på produktiviteten diskuteras.
Företag: Microsoft

Sätt rätt it-strategi i en värld av hybrida multimoln och AI 
Hur kan ni skapa rätt grund för att hantera hybrida multimoln, containerlösningar och AI, för att vara redo för morgondagens utmaningar och möjligheter?
Företag: IBM

Vår inställning till Säkerhet
Hos Apple bryr vi oss verkligen om säkerhet, både för användaren och för att skydda företagsdata. Vi har byggt in avancerad säkerhet i våra produkter från grunden så att vi kan stötta it på rätt sätt. Lär dig mer om hur Apple tänker säkerhet i detta pass.
Företag: Apple

Livscykelhantering med autopilot, hur gör man?
Hur arbetar du med autopilot på bästa sätt för att undvika problem och nå framgång? Tillsammans med vår expert går vi igenom uppsättning, registrering, förvaltning och hur vi skapar ett optimalt återtag.
Företag: Atea

Att brinna eller bränna ut sig på jobbet – det är frågan
Digitala arbetsplatser möjliggör kreativitet, effektivitet och flexibilitet. Samtidigt blir utbrändhet och digital stress allt vanligare. Atea kan hjälpa dig att nyttja kraften på ett sätt som är hållbart för dina medarbetare på sikt: En väg vi måste gå.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

Vi ger dig sanningen och ett dukat bord genom Asset Intelligence
Varför misslyckas så många SAM-implementationer och hur kan innovation hjälpa till? Vi belyser "de onda sju", de sju faktorer som orsakar misslyckanden och hur man undviker dem, ibland genom innovation, vilket ger ett "dukat bord" inför framtiden!
Företag: Atea

Frigör tid med Managed Services - den nya tidens outsourcing
Att lyckas driva innovation samtidigt som den dagliga driften ska fungera är krävande för it-avdelningen. Vi berättar hur våra kunder har frigjort tid för innovation och digitalisering genom att outsourca hela eller delar av it-driften.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

14:55 Pep Talk - Aldrig har behovet av öppenhet och flexibilitet varit större!

Företag: HPE
Talare: Peter Werdenhoff, Country CT/Evangelist

15:05 Besök i utställningen

15:40 Pep Talk - Experimentera, misslyckas och lyckas

Företag: AWS
Talare: Susann Hjorth, Head of Nordics and Baltics

15:55 Keynote - Sustainable Impact: A Business Imperative

Företag: HP
Talare: Christoph Schell, Chief Commercial Officer

16:30 Bootcamp studion med gäst: Emma Frans

 

Talare: Emma Frans, Medicinsk forskare & epidemiolog

17:00 Avslut dagsagenda dag 1
19:00 Bootcamp Tugg med gäster!

 

Du får följa med till ljusgården på Tylösand och laga middag tillsammans med kocken och komikern Nisse Hallberg. Du kommer i förväg få en inköpslista på vilka råvaror du behöver för att hänga på och laga Bootcamp-middagen.

Grilltips kommer varvas med underhållning!

 

 

Torsdag 28 maj

07:45 Lätt morgonträning
08:30 Inledning av dagen
08:40 Keynote: Hållbarhet och it

Företag: Atea
Talare
: Magnus Sallbring och Chiara Selvetti

09:10 Bootcamp studion med gäster

Företag: Atea
Talare
: Magnus Sallbring med gäster

09:20 Valbara pass omgång 3

Nå era klimatmål med hållbar it!
Vi är den sista generationen som kan sätta stopp för klimatförändringarna och vi har verktygen att göra det! Hur ska man gå tillväga för att nå sina klimatmål? Och hur kan HP vara en del av era mål? Välkomna på ett pass för en hållbar framtid.
Företag: HP
Inriktning: Taktiskt

Resfria mötet - det nya normala!
Visuell kommunikation är viktigare än någonsin. Våra ledord är att bygga broar och inte öar. Partnerskapet med Microsoft är ett exempel vi tar upp. AI hjälper till att skapa effektivare möten i vardagen, hela vägen från bokning till mötesanteckningar.
Företag: Cisco
Inriktning: Strategiskt

Så här implementerar det hybrida molnet
Baserat på erfarenheter från våra kunders implementation av en hybrid molnmiljö ger vi dig våra bästa tips och strategier för att lyckas oavsett om du bygger det på VMware eller Microsoft-teknologi.
Företag: Dell Technologies

Vad kan du aldrig få tillbaka? Tid! 
HPE, AI och Hyperkonvergerat gör skillnad! Tid och kompetens är alltid en bristvara. Vi har hjälpt kunder att få mer gjort på dagarna. HPE berättar om förbättringar som uppstod efter implementationen av HPEs AI-baserade lösningar. Ni har inte tid att inte gå på denna session!
Företag: HPE

Accelerera din migration till molnet
AWS “migration factory” är ett tillvägagångssätt som bygger på erfarenheter från tusentals migrationsprojekt. Se hur du kan utnyttja vår metodik, praxis och många automationsverktyg för att nå dina affärsmål snabbare.
Företag: AWS

Nätverk och säkerhet för Multi-cloud-eran
Det har aldrig varit en mer spännande eller utmanande tid att jobba med nätverk. Idag vill vi ansluta allt. Vägen framåt är en enda, konsekvent operativ nätverksstruktur för hybrid- och multimolnmiljöer.
Företag: VMware

Är din organisation helt uppgraderad för Apple Business Manager
Med Apple blir det enklare för ut-avdelningar att administrera enheter, hantera konfigurationer, distribuera appar, innehåll och skydda företagets data. Här får ni möjlighet att ställa frågor till våra experter och få koll på vilka funktioner som är nya 2020. Vår målsättning är att göra livet enklare för er och att se till att era användare får den bästa upplevelsen med våra produkter.
Företag: Apple

Trollhättan maxar varje krona med en smartare livscykelsplan 
Genom en konsoliderad servicestrategi tar Trollhättan livscykelplanering till nästa nivå. Genom kontinuitetsplanering kring sin lösning sänks TCO och budgeten förenklas. Med frigjord tid och pengar kan de göra mer med mindre.
Företag: Atea

Äg ditt säkerhetsarbete
Att känna ett ägarskap av sin cybersäkerhet är en av de snårigaste utmaningarna vi alla kämpar med. Vi kommer att prata om begrepp som säkerhetsmognad, incidenthantering och ett strukturerat, kontinuerligt säkerhetsarbete att vara stolt över.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

Från "excel hell" till datadriven affärsutveckling 
Vad betyder det att bli mer ”datadriven”? Vi förtydligar hur BI, IoT och AI samspelar med säkerhet i resan från ”excel hell” till datadriven affärsutveckling.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

09:45 Pep Talk - The art of disruption: it’s not always what it seems

 

Företag: Dell Technologies
Talare: Nigel Moulton, Global CTO

09:55 Valbara pass omgång 4

Modern och bekymmerfri arbetsmiljö
Framtidens arbete är inte bundet till tid, rum eller ens en geografisk plats. Det ställer såklart även krav på utrustningen. Här tar vi med dig på en visning av HP Office of the Future-teknologin. Nu börjar det nya sättet att arbeta.
Företag: HP
Inriktning: Strategiskt

Bekämpa effekten av Corona genom cirkulär ekonomi & hållbar it
Hur tar man sig igenom ekonomiska utmaningar, ställer om sin verksamhet och samtidigt accelererar transformation. Innovativa affärsmodeller skapar förutsättningar för konsumtion av hållbar it! Cirkulär ekonomi gynnar både miljö & it-budget.
Företag: HPE

Stack-, fjäder-, privata-, publika-, hybrida-, multimoln
Vissa moln kan vi bara monitorera, andra kan vi managera, orkestrera och automatisera. Med IBM Multiclud Manager kan olika miljöer integreras i en vy som ger optimal kontroll över hur ni styr och automatiserar er verksamhet.
Företag: IBM

Lenovo - om vikbar teknik, 5G & hållbarhetsarbetet
Lenovos mål är att förse den nya generationens arbetskraft med produkter som gör att de kan arbeta var de vill, när de vill, utan att behöva kompromissa om vare sig prestanda, miljö eller säkerhet.
Företag: Lenovo

En modern it-arbetsplats som förändrar hur människor arbetar!
Tänk annorlunda - Nå din arbetsplats lika enkelt som du använder Netflix. Vad innebär det för er verksamhet? Vi förklarar strategier som skapar lönsamhet genom ökad produktivitet, platsoberoende och minskad klimatpåverkan.
Företag: Citrix

Superhjälten mot nya generationens attacker i it-branschen!
Lyssna in till hur vi på NetApp som enda tillverkare kan skydda allt data, oavsett protokoll, oavsett om det är i egna datacentret eller i molnet.
Företag: NetApp

Säkerhet - 20-talets digitala möjliggörare eller utmaning?
Hur löser ni er digitalisering och strategiska utmaningar under de kommande åren effektivare och med bättre säkerhet? Passet fokuserar på hur ni integrerar säkerhet som en del av organisationens utveckling och strategi under 20-talet.
Företag: Atea

Så sätter du en hållbar it-strategi!
Vem driver hållbar it i din organisation? Hur sätter man mål och vad ska man bry sig om som it-chef? Få inspiration om hur du kan ta plats i förarsätet och integrera hållbarhet som en naturlig del i din it-strategi.
Företag: Atea

Trolla fram pengar för att öka säkerheten i O365!
Dyrt med O365? Ökad digital hotbild? Vem behöver vad och vad betalar ni för? Vår expert presenterar hur ni med hjälp av en licensprofilering fångar organisationens behov och kan välja rätt licenser för olika roller och säkerhetsutmaningar.
Företag: Atea

CloudTrack är kartan för din molnresa
Hur höjer vi Sveriges konkurrenskraft och effektivitet? Hur håller vi tempo i digitaliseringen av verksamheterna? CloudTracks molntjänster är åtta resor som visar vägen och tar dig vidare var du än är. Hur får du full effekt, kontroll över data, kostnader i kombo med full innovationskraft?
Företag: Atea

10:25 Pep Talk - Har du vad som krävs?

Företag: Microsoft
Talare: Annica Wallenbro Stojcevski, Business Group Lead - Cloud & AI

10:35 Valbara pass omgång 5

Skydda din it från insidan och ut
Ta kommandot från start. Se till att du väljer klienter som har lösningar som skyddar redan på BIOS-nivå. Vid intrång minimeras nertiden och du förstår hur du på bästa, kortast och säkraste sätt kan få dina användare att snabbt återgå till arbetet.
Företag: HP
Inriktning: Strategiskt

Artificial Intelligence och Machine Learning – exempel
Alla branscher i både offentlig och privat sektor använder AI/ML för att lösa några av världens svåraste problem. Vi ger exempel på lyckade projekt.
Företag: AWS

Datacentret till molnet – hantera din infrastruktur på samma sätt i molnet, som i datacentret!
Hybrid Cloud låser upp nya möjligheter för företag att nyttja nästan oändliga resurser över datacenter, moln och edge. Lär dig hur VMware utvecklar hybridmolnindustrin med kraftfulla nya tjänster för att stödja alla dina applikationer.
Företag: VMware

Optimera hanteringen av applikationer i en multicloud-värld
Hur garanterar vi svarstider när en applikation spänner över såväl privata som publika moln? Hur hittar vi felkällan om problem uppstår? Hur utnyttjar vi resurser optimalt i det egna datacentret och molnet? Svaren får du i denna session.
Företag: Cisco
Inriktning: Strategiskt

Så får du nöjda och produktiva medarbetare
Med hjälp av managerings tjänster från Dell Technologies som till exempel Workspace One kan du få effektiva och nöjda medarbetare och en effektiv IT-avdelning - med ett klick.
Företag: Dell Technologies

På väg mot en modern och hållbar arbetsplats
Kan valet av digitala verktyg och moderna enheter påverka produktiviteten och kreativiteten för organisationen? Finns det en koppling till hållbarhet och miljö? Bli inspirerad av hur man med moderna lösningar kan släppa loss kreativiteten och samtidigt vara klimatsmart.
Företag: Microsoft

Delad iPads - få reda på alla möjligheter
Vi vet att den bästa upplevelsen för en användare är när en iPad kan vara personlig med tillgång till egna appar, e-post och samarbetsverktyg. Men i vissa användningsområden är detta svårt då enheter delas mellan anställda. Därför introducerar vi nu delad iPad för att skapa en personlig upplevelse för anställda på en iPad som delas av flera användare. Nu får du möjlighet att logga in med ett Apple id och lösenord som hanteras av företaget.
Företag: Apple

Nej tack till att hyra verksamhetens it!
Leasing och hyrmodellen är förbi, nu har du möjlighet att köpa it med nyttjanderätt istället. Under detta pass berättar vi hur nyttjanderätt fungerar och inspirerar till nya sätt att förvalta organisationens it-utrustning med livscykelhantering i fokus.
Företag: Atea

Tillbaka till framtiden: Hybridmolnens historia & trender framåt
Vilka teknologiska milstolpar har utgjort grunden till dagens stora fokus på moln och hur har det som vi tar för givet i våra datacenter skapat en multimiljardindustri av globala tjänsteleveranser. Vi går igenom hur vi kan nytta av kraften i de stora globala molnaktörerna som AWS för att skapa en it-plattform för din verksamhet kombinerat med ditt egna arv inom datacenter.
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

Varför bör äldrevården köpa funktion istället för teknik?
Sveriges befolkning blir allt äldre och det medför ökade utmaningar för välfärden. Prognoser visar att åldersgruppen 80+ kommer öka med 50% inom tio år. Hur kan kommuner effektivisera genom att köpa funktion i stället för öar av teknik? Hur fungerar det?
Företag: Atea
Inriktning: Strategiskt

Är din it-avdelning redo för digitala nationella prov?
Under våren 2023 skall landets alla skolor genomföra Nationella prov helt digitalt i en nationell provplattform. Under detta pass får du en djupare inblick i vad som krävs av huvudmannen samt vägledning hur andra gjort och vilket stöd SKR, Atea och Skolverket kan ge.
Företag: Atea

11.00 Pep Talk - Det hybrida fundamentet - Multicloud på riktigt

Företag: VMware
Talare: Marie Berner Moberg, Regional Director & Country Manager

11:15 Besök i utställningen
11:50 Valbara inspirationspass 

Smartare med Andreas & Erik
Det finns många lösningar för att kunna arbeta smartare både digitalt och fysiskt, på jobbet och hemma. Andreas och Erik visar hur dom sparar tid och vinner energi genom deras egna val.
Talare: Andreas Bilén & Erik Hjalmarsson
Företag:
Atea

I huvudet på en CIO

Dagens CIO har en förändringsresa framför sig. Det handlar om att hantera en förväntad leverans men också ta plats och agera som en katalysator för företagets digitala resa. Det är viktigare än någonsin att it-organisationen är med och definierar den digitala strategin, för i slutändan måste den förverkligas av teknologi och förvaltas på ett kostnadseffektivt sätt. Hur kan du balansera dessa aspekter som har en stark påverkan på andra? Vilka prioriteringar har du, samt hur kan du dra fördel av dessa prioriteringar? Hur initierar du dialogen med verksamheten kring it’s roll inom digitaliseringsresan? Hur ska it positionera sig och ta en roll för att kunna agera som en katalysator för den digitala resan?
Talare: Rajib Eklund
Företag: Atea

Kriminologen berättar: Så skapar vi ett säkert och bra liv på nätet för våra barn 

Den digitala omvärlden och sociala medier skapar en ny scen för brott där ofta mycket unga barn och ungdomar är offer. Hur påverkas den unga generationen av att alltid vara uppkopplad, hur kan de motarbeta kränkningar och öka sin medvetenhet, och hur pratar man porr med sina barn? Därför behövs klara strategier för att hantera det som sker på nätet som påverkar ungas psykiska hälsa. Välkommen till en föreläsning som ger dig verktyg så att barn i din omgivning kan bli medvetna och trygga i sin samtid. 
Talare: Maria Dufva, kriminolog och författare
Företag: Föredraget presenteras i samarbete med Dell Technologies

12:20 Best of sportprofiler genom åren
12:40 Avslut Atea Bootcamp Digital Edition
Tillbaka till Atea Bootcamp
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer