Tillbaka till Event

Framtidens it – en webinarserie i tre delar

It är ett av våra viktigaste verktyg för omställningen till en hållbar framtid. Men vägen dit är inte spikrak, snarare cirkulär. I tre effektiva lunchwebinar djupar vi i ämnet cirkulär ekonomi för it-branschen. Du får en större förståelse för vad cirkulär ekonomi är, på vilket sätt det är kärnan i en hållbar it-strategi och konkreta verktyg för att nå dit.

Dina guider är Ateas hållbarhetsspecialister Erica Blomstrand och Camilla Cederquist tillsammans med kloka och inspirerande gäster, bland andra:

- Åsa-Pia Folkesdotter, Ikea
- Sören Enholm, TCO Certified
- Katarina Crafoord, Örebro Kommun
- Steve Haskew, Circular Computing

Webinars

4 juni: IT:s väg till en cirkulär ekonomi

Stora företag som Ikea väljer att ställa om till cirkulär ekonomi. Samtidigt har Nordens IT-köpare pekat ut cirkulär ekonomi som framtiden för branschen. Men vad är det egentligen och vad innebär det för dig?

 

11 juni: Att köpa hållbar it

Hållbara inköp påverkar både branschen och sätter ramarna för den egna verksamheten. Många vill ”göra rätt” men vet inte hur. 
Webinaret ger dig bättre kunskap om hur inköp kan användas för att säkra ett bättre resursutnyttjande och minskad miljöpåverkan.

Läs mer

 

18 juni: Så kommer du igång med en hållbar livscykelhantering

Elektronikskrot är den snabbast växande avfallskategorin i världen, En hållbar livscykelhantering kan sätta stopp för det, men hur kommer man igång? Och vad händer med utrustningen när den gjort sitt i din organisation?

Läs mer

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer